Šport > Nogomet
19 ogledov

Za Handanovića 20 milijonov

Samir Handanović še ne ve, kje bo igral v prihodnji sezoni. (Foto: Nik Rovan) Nik Rovan
Za vratarja slovenske nogometne reprezentance in člana Udineseja Samirja Handanovića se je kot zadnja ogrela Roma.

Klub iz italijanske prestolnice naj bi prihodnja leta postal pomemben igralec na prestopnem trgu. Prevzel ga je namreč ameriški poslovnež italijanskega rodu Thomas DiBenedetto, ki želi v Rimu zgraditi nov stadion in novo Romo. Poleg številnih igralskih okrepitev se obeta sprememba na klopi, kjer marsikdo vidi Carla Ancelottija.

Prvi izbor je Buffon
V klubu si med vratnici sicer najbolj želijo zvabiti italijanskega reprezentanta Gianluigija Buffona, vendar je vprašanje, ali je njegov prihod iz Juventusa realen, poleg tega pa italijanski mediji poročajo, da naj bi posel že padel v vodo. Handanović se tako ponuja kot rezervna/alternativna različica, dosegljivost našega reprezentanta pa bo odvisna tudi od tega, ali se bo Udinese uvrstil v Ligo prvakov. Pred zadnjim kolom Serie A zaseda četrto mesto, in če bi ga na koncu tudi zadržal, bi lahko Handanović pri trenutnem klubu bržkone tudi ostal.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Kaj pa nova pogodba?
Znano je, da se ljubljanskemu čuvaju mreže nikakor ne mudi iz Udineseja, vendar pa mu pogodba s klubom poteče poleti 2012, kar pomeni, da mu morajo Videmčani ponuditi novo (zagotovo donosnejšo) ali pa ga letos poleti prodati. Handanović je sicer že igral v večnem mestu, leta 2006 je kot posojeni igralec Udineseja nastopal za Lazio, a je za velikega tekmeca Rome branil na zgolj eni tekmi v Serie A.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.