Šport > Nogomet
17 ogledov

Za Italijo bi prodali 60 tisoč vstopnic

(Foto: Anže Petkovšek) Anže Petkovšek
Vstopnic za naslednje tri domače tekme slovenske nogometne reprezentance ni več. Razprodane so bile v enem samem dnevu, na NZS pa so dejali, da bi samo za tekmo z Italijo lahko prodali 60 tisoč kart.
Pet odstotkov kapacitete stadiona je po novih pravilih na voljo navijačem nasprotne reprezentance, enak odstotek sedežev bi moralo biti prostih v tampon coni, ki loči domače in gostujoče navijače. V Stožicah pričakujejo okoli tisoč italijanskih navijačev. Drugače je za tekmo s Srbijo. Njihovi navijači imajo zaradi incidentov v Italiji prepoved vstopa na stadion.

Paket vstopnic za vse tri preostale domače tekme slovenske nogometne reprezentance z Italijo, Estonijo in Srbijo v kvalifikacijah za Euro 2012 so navijači razgrabili v enem samem dnevu.

Odločitev za paketno prodajo je pojasnil predstavnik za stike z javnostmi pri Nogometni zvezi Slovenije Matjaž Krajnik: "Najzvestejšim navijačem smo želeli omogočiti, da so prišli do vstopnic. Včasih se je dogajalo, da je veliko zvestih navijačev za najpomembnejše tekme, kot bo dvoboj z Italijo, ostalo brez kart. Lahko bi se odločili za podražitev cene vstopnic za tekmo z Italijo, vendar pa se zaradi ekonomskega vidika za ta korak nismo odločili. To se nam tudi ni zdelo pošteno do navijačev."

Krajnik dodaja, da so morali glede na manjšo kapaciteto mariborskega stadiona omejiti število vstopnic in da jih po vsej verjetnosti ne bo mogoče kupiti pred posamezno tekmo, razmišljali pa so tudi o tem, da bi tistim z nižjimi prihodki omogočili nakup na obroke, vendar se za to na koncu niso odločili.

"Poudarjam, paketni način prodaje je bil edini način, da smo lahko zadržali nižje cene za vse tri tekme. Mislim, da bi lahko samo za tekmo za Italijo prodali 60 tisoč vstopnic," še pravi Krajnik in za konec dodaja, da je težko verjeti, da Italijani ne bi pograbili okoli tisoč vstopnic, kolikor jih bodo dobili za tekmo v Stožicah. V nasprotnem primeru neprodane karte zaradi rizičnosti – kupci kart bi bili pomešani z navijači nasprotne reprezentance – ne bodo šle v prodajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.