Šport > Nogomet
17 ogledov

Za iztrebke tri leta prepovedi

Köln, Novaković,. Brečko in soigralci, ob minuti molka v spomin na žrte tragedij Žurnal24 main
Nemški nogometni prvoligaš Köln je trem svojim navijačem, ki so na prvenstveni tekmi proti Schalkeju med navijače nasprotne ekipe metali plastične kozarce, napolnjene s človeškimi iztrebki in urinom, izrekel triletno prepoved obiskovanja tekem v Nemčiji.

Za visoke temperature v nogometni Nemčiji sta v zadnjih dneh poskrbeli dve zgodbi, povezani z navijači, vsaj ena je že dobila epilog. Prvoligaš iz Kölna, katerega člana sta tudi Milivoje Novaković in Mišo Brečko, je sporočil, da so trem navijačem, ki so nasprotnike z navijaških tribun obmetavali z iztrebki, izrekli triletno prepoved obiskovanja tekem v Nemčiji.

Incident se je zgodil prejšnji teden na tekmi med Kölnom in Schalkejem v Gelsenkirchnu, ko so med domače navijače prileteli plastični kozarci, napolnjeni s človeškimi iztrebki in urinom. Kölnski klub je sporočil, da so s pomočjo videoposnetkov in izjav prič identificirali trojico navijačev, ki se je domislila "izvirnega" obmetavanja, ter jim za tri leta prepovedali vstop na stadione. Prepoved velja za vse nogometne objekte v Nemčiji.

"Trojica je dobila prepoved vstopa na stadione po vsej državi. S takšno kaznijo želimo sporočiti, da ne bomo tolerirali takšnega obnašanja, dejanje pa najstrožje obsojamo," je dejal Rainer Mendel, v kölnskem klubu zadolžen za stike z navijači.

Za drugačno navijaško zgodbo pa so poskrbeli pri Dortmundu. Nemški prvaki so izgubili tekmo s Hoffenheimom, za poraz pa naj bi bili krivi tudi zaposleni na stadionu v Sinnsheimu, ki so v sektor za gostujoče navijače namestili dva močna visokofrekvenčna zvočnika ter na ta način preprečili, da bi nogometaši Dortmunda slišali navijanje svojih pristašev.

Enajst navijačev iz Dortmunda se je po tekmi na policiji pritožilo zaradi težav s sluhom, preiskavo je uvedla tudi Nemška nogometna zveza in ugotovila, da je Hoffenheim podobne naprave uporabljal že v prejšnji sezoni na najmanj štirih tekmah. V klubu zatrjujejo, da o tem ne vedo nič in so uvedli svojo preiskavo proti dvema uslužbencema, vse skupaj pa je šlo celo tako daleč, da je trener Hoffenheima Holger Stanislawski potožil, da so zaradi "afere zvočniki" vsi pozabili na zmago njegove ekipe proti prvakom ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.