Šport > Nogomet
2766 ogledov

Za Maradono jokal kot dež, nova razkritja pa ga kažejo v drugačni luči

Leopoldo Luque Reševalni pas/Twitter
V javnost so pricurljale nove podrobnosti že več kot dva meseca trajajoče preiskave smrti nogometnega boga Diega Armanda Maradone.

Argentinski spletni portal Infobae je pridobil zvočni zapis telefonskega pogovora med zdravnikom Leopoldom Luquejem in psihiatrinjo Agustino Cosachov tik pod smrti Diega Maradone, ki je umrl 25. novembra lani v starosti 60 let.

Tako Luque kot Cosachova sta bila pomembna akterja v zadnjih tednih nogometaševega življenja, njuna dejanja pa so še vedno pod drobnogledom preiskovalcev.

Argentinska javnost je ogorčena nad načinom, na katerega se je Luque odzval na smrt domnevno dobrega prijatelja. Kljub tragični situaciji je ton njegovega glasu ostal povsem umirjen, za povrhu pa je o pokojniku še govoril na nespoštljiv način.

Leopoldo Luque | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
S tem je pod vprašaj postavil iskrenost čustvenega izliva pa Maradonovi smrti, ko je novinarjem v solzah zatrjeval, da je kriv le tega, da ga "je imel rad".

"Očitno je mrtev. Prepričan sem, da je umrl," se je med vožnjo po avtocesti po telefonu javil Luque. "Očitno je doživel srčni zastoj. Debeluh bo posrano umrl. Ne vem, kaj se je zgodilo. Sem na poti," je dodal zdravnik. Psihiatrinja mu je odgovorila, da so Maradono oživljali 10 do 15 minut, saj rešilca ni bilo na spregled. "Ko smo vstopili, je bil povsem hladen. Poskušali smo ga oživiti in pridobil je nekaj telesne temperature. Zdaj zanj skrbijo zdravniki, vendar nam nočejo povedati, kakšnop je stanje," je dejala.

"Naredili smo vse, kar je bilo v naši moči, Agustina. Družina je seznanjena z dogajanjem," je mirno odvrnil Luque.

Po pisanju argentinskih medijev bi lahko preiskovalci v luči novega dokaznega gradiva kmalu spet zaslišali oba omenjena specialista.

Komentarjev 2
  • Pepe007 13:21 01.februar 2021.

    Zdravniki so samo zdravniki, ne pa čarovniki. Če gospod ni imel lastne skrbi in volje za življenje, ga bo težko kdo obdržal pri življenju.

  • sam1 12:50 01.februar 2021.

    Ne vem,ampak premlevati sedaj smrt nekoga,ki se je zadnjih 15 let ubijal z drogo in alkoholom,pa naj si je bil včasih sam bog,ne pelje nikamor,razen,da hoče nekdo priti do lahko zasluženega denarja od odškodnine......