Šport > Nogomet
60 ogledov

Za Maribor Raka, za Dinamo Eduardo

Eduardo da Silva, Pitamic in Aleš Čeh
1/6
Žurnal24 main
Koprčane v torek čaka prvi obračun kvalifikacij za Ligo prvakov z zagrebškim Dinamom, zato smo se lotili oranja po zgodovini obračunov slovenskih ekip s klubom iz Maksimirja.

V zadnjih sedmih letih bo zagrebški Dinamo že četrtič tekmec slovenskih klubov, ki doslej nikoli niso uspeli preskočiti modre ovire. Dvakrat so pokleknile Domžale. Leta 2003 pa se je z Dinamom v 2. kolu kvalifikacij za Ligo prvakov pomeril Maribor. V Ljudskem vrtu so vijolice pod trenersko roko Matjaža Keka izvlekle kar ugoden izid, 1:1. Zadetek je dosegel Damir Pekić, za dinamovce pa je zabil kasnejši član Premier League Niko Krajnčar. Poleg njega so za Zagrebčane med drugimi tedaj igrali še Eduardo da Silva, Boštjan Cesar,  Dario Zahora in Dino Drpić, mož razvpite Nives Celzijus. Za Maribor pa Aleš Čeh, Ermin Raković, Suad Fileković, Amir Karić ...

Postava Maribora na prvi tekmi: Stanislav Kuzma, Miha Golob (od 62. Igor Mostarlić), Aleš Čeh st., Dalibor Teinović, Peter Franci, Amir Karić, Damir Pekić, Suad Fileković, Miha Pitamic, Stipe Balajić, Žikica Vuksanović.
.

"Škoda, da smo dobili gol. Bolje bi bilo, če bi povedli mi. Imeli smo več žoge, oni pa lepše priložnosti, ki pa jih na srečo niso izkoristili. Pred povratno tekmo je zdaj Dinamo v prednosti, vendar se v Zagrebu ne bomo predali. V ekipo se bo vrnil tudi Raković, njegova odsotnost se je danes zelo poznala. Zagrebčani imajo zelo dobro ekipo in veliko mladih igralcev, med drugim tudi Cesarja," je po srečanju dejal vijolični kapetan Stipe Balajić.

Zagrebška tekma teden dni kasneje je kljub prejetemu zadetku s sabo prinašala obilico upanja, ki ga je nadgradilo vodstvo že v 11. minuti, ko je Dinamovo mrežo zatresel Stipe Balajić. Zagrebške grožnje so se udejanjile s pomočjo nespretnega posredovanja Stanislava Kuzme pri prostem strelu Andree Mijatovića. Že čez tri minute pa je za Dinamovo zmago poskrbel Dino Drpić. Kek je poskušal z menjavami, poročila govorijo tudi o domnevni roki Mijatovića v kazenskem prostoru, zmaga pa je ostala na Maksimirju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.