Šport > Nogomet
14 ogledov

Za Messija bi odšteli 250 milijonov evrov

lionel messi EPA
Po informacijah angleškega časopisa Sun naj bi Manchester City Barceloni ponudil odškodnino v višini 250 milijonov evrov, če bi Lionel Messi prihodnjo sezone zaigral za Angleže.

V zadnjem času se kopičijo govorice, da naj bi Argentinec Lionel Messi zapustil Barcelono, klub, ki je njegov dom že od 13. leta. Medtem ko je predsednik Barcelone Josep Bartomeu prepričan, da Messi nikoli ne bo zapustil kluba ("Ljudje, ki poročajo, da bo Messi zapustil Barcelona, se naj bi sramovali. Messi si ne more predstavljati, da bi zaigral za drug klub."), tuji mediji vedno konkretneje poročajo o ponudbah drugih klubov.

Angleški časopis Sun sedaj poroča, da se naj bi odgovorni angleškega kluba Manchester City že srečali z očetom Messija, ki je tudi njegov svetovalec. Pogovori naj bi potekali zelo pozitivno. Poslovodja kluba iz Manchestra Ferran Soriano in Jorge Horacio Messi se poznata še iz časov, ko je bil Soriano podpredsednik Barcelone.

City naj bi za Messija Barceloni ponudil 250 milijonov evrov odškodnine, igralcu pa naj bi ponudili plačo v višini 1,15 milijona evrov na teden. To bi bila letna plača 60 milijonov evrov. V primeru  petletne pogodbe za 28-letnika bi tako moral Manchester City odšteti kar pol milijarde evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.