Šport > Nogomet
21 ogledov

Za napad na Togovce 24 let zapora

Ob napadu so umrli trije ljudje. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Sodniki v Angoli so za krvavi napad, ki je v precejšnji meri zaznamoval afriški pokal narodov in vzel tri življenja članov nogometne reprezentance Toga, 42-letnega državljana Konga obsodili na 24 let.

V afriški Angoli je z obsodilno sodbo na sodišču dobil epilog primer grozljivega napada, ko so se januarja pod streli znašli člani nogometne reprezentance Toga na poti na turnir afriškega pokala narodov. Zaradi napada, v katerem so trije ljudje umrli, so na 24 let zapora obsodili 42-letnega državljana Konga.

Oboroženi napad se je zgodil v uporni pokrajini Kabinda, ko se je avtobus z nogometno reprezentanco znašel pod točo izstrelkov. V napadu so izgubili življenje selektor, tiskovni predstavnik reprezentance in voznik avtobusa, osem ljudi je bilo poškodovanih, vključno z vratarjem, ki je dobil poškodbe hrbtenjače. Po poročanju tamkajšnjega radia je sodišče obsodilo enega napadalca, in sicer Jeana Antuana Pwatyja, zaradi naklepnega umora in oboroženega upora, drugega pa so oprostili. Odvetniki obsojenega so napovedali pritožbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.