Šport > Nogomet
21 ogledov

Za nasilneže sledi prepoved

Viole so se po tekmi z Olimpijo vandalsko lotile Stožic. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Po sredinih izgredih po koncu večnega derbija med Olimpijo in Mariborom se je znova razvnela debata o nasilju na slovenskih stadionih. Na MNZ že pripravljajo ukrepe proti nasilju na stadionih.
Drugi derbi kmalu
Derbi. Varnost bo spet na preizkušnji že 16. oktobra, ko se bosta Maribor in Olimpija spet srečala v prvenstveni tekmi; tokrat bodo v Ljudskem vrtu gostitelji vijoličasti.

V zakon o policiji bomo zapisali novo pooblastilo, ki bo policiji omogočilo, da nasilnim skupinam prepreči dostop do kraja športne prireditve. Drugi ukrep pa se bo nanašal na začasno prepoved vstopa na štadion za tiste navijače, ki so v preteklosti že bili kaznovani zaradi razgrajanja na tekmah,” nam je v četrtek zaupala Petra Škofic, svetovalka za odnose z javnostmi ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal.

Viole lomile stole
Debata o nasilju na slovenskih stadionih je spet zaživela po sredinem derbiju med Olimpijo in Mariborom. Po končani tekmi so se objestni gostujoči navijači iz skupine Viole lotili lomljenja stolov. Policisti so dogajanje dolgo le opazovali.

Policija brez mehanizmov
Menimo, da je za učinkovitejše policijsko ukrepanje najhitrejša pot sprememba zakona o policiji. Ugotavljamo namreč, da policija nima ustreznih mehanizmov, da bi nasilnim skupinam preprečila dostop do stadiona,” je dejala Škofičeva in dodala: “Celovite spremembe bodo pripravljene do konca leta, v državnem zboru pa naj bi bil zakon obravnavan v drugi polovici prihodnjega leta.

Strategija o navijačih
Z ministrstva za notranje zadeve (MNZ) sporočajo, da bo v dogovoru z ministrstvom za šolstvo in šport oblikovana strategija celovite obravnave problematike nasilnega navijaštva. “Menimo, da je treba z navijači delati in jih vzgajati,” je dejala Škofičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.