Šport > Nogomet
26 ogledov

Za nokavt sodnika Luisãu dva meseca kazni

sodnik nokavt Fisher Luisao Benfica Dusseldorf Düsseldorf EPA
Avgustovski nokavt glavnega sodnika na prijateljski tekmi v Düsseldorfu bo Benficin branilec Luisão drago plačal. Disciplinska komisija portugalske nogometne zveze mu je poleg dvomesečne prepovedi igranja naložila še 2.550 evrov denarne kazni.

Prijateljska tekma med Düsseldorfom in Benfico se je avgusta končala že po nekaj več kot 30 minutah igre. Branilec portugalske ekipe Luisão se je namreč zapodil v sodnika Christiana Fisherja in ga podrl na tla, potem ko je želel delivec pravice pokazati drugi rumeni karton njegovemu soigralcu Javiju Garcíi.

Fisher je po dramatičnem padcu tekmo odpovedal, zdaj pa je disciplinska komisija portugalske nogometne zveze le izrekla kazen ponorelemu nogometašu. Poleg dvomesečne kazni bo moral branilec brazilske reprezentance plačati še 2.550 evrov. Pri portugalski zvezi so dejali, da bodo o svoji odločitvi obvestili tudi Mednarodno nogometno zvezo (Fifa), kar pomeni, da bo kazen najverjetneje veljala tudi za tekme Lige prvakov in vsa portugalska tekmovanja.

V tem primeru bi 31-letni Južnoameričan izpustil prve štiri tekme Lige prvakov, kjer bodo Portugalci igrali v skupini z Barcelono, Celticom in Spartakom Moskvo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.