Šport > Nogomet
17 ogledov

Za odkup Özila 250 milijonov evrov

Mesut Ozil Özil Oezil Žurnal24 main
Real iz Madrida je ob podpisu pogodbe z nemškim nogometnim reprezentantom Mesutom Özilom v pogodbo vnesel odškodninsko klavzulo v višini 250 milijonov evrov.

Vodstvo španskega nogometnega prvoligaša Reala iz Madrida, ki je z nemškim reprezentantom Mesutom Özilom sklenilo šestletno sodelovanje, je v pogodbo vneslo odškodninsko klavzulo v višini 250 milijonov evrov, poroča spletna stran španskega dnevnika AS. Real je Özila "kupil" od Werderja Bremna za 15 milijonov evrov.

Po španski delovni zakonodaji morajo imeti vse pogodbe tudi odškodninske klavzule. Real se s tako visoko klavzulo želi zaščititi, da nova zvezda evropskega nogometa ne bi končala v kakšnem drugem klubu.

Po pisanju španskih medijev te klavzule ponavadi ostanejo skrite pred očmi javnosti; le zvezdniki Kaka, Cristiano Ronaldo in Karim Benzema, za katere je Real v letu 2009 potrošil pravo bogastvo, imajo pri Realu višje odškodninske klavzule kot Özil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.