Šport > Nogomet
14 ogledov

Za Pata 28 milijonov, prihaja Maxwell

Pato AC Milan Chievo Serie A Italija prvenstvo EPA
Italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport poroča, da je na naslov AC Milana prišla prva uradna ponudba Paris Saint-Germaina, ki si želi v svoje vrste zvabiti mladega Brazilca Alexandra Pata. Ponujenih 28 milijonov evrov naj kljub vsemu ne bi bilo dovolj. Barcelona potrdila, da bo v PSG prodala Brazilca Maxwella.

"Paris Saint-Germain je prekinil molk in Milanu poslal ponudbo za Alexandra Pata," pišejo na spletni strani rožnatega časnika La Gazzetta dello Sport. "To je prva uradna poteza čezalpskega kluba, ki ga vodi Carlo Ancelotti, potem ko se je ime Pato povezovalo s PSG že več tednov. Ponudba naj bi bila postavljena po telefonu, Al Thanijev klub pa jo je dvignil na 28 milijonov evrov z dodatki."

Pri časniku dodajajo, da je omenjena številka "zanimiva", da pa za AC Milan to ne bo dovolj, saj naj bi si Rossoneri za svojega mladega zvezdnika želeli okrog 45 milijonov evrov, številko pa so pripravljeni spustiti na 40. Pri Gazzetti so spet opozorili na dejstvo, da si želi Pato na vse pretege združiti moči s svojim nekdanjim trenerjem pri Carlom Ancelottijem, saj je pred časom potožil, da z novim "šefom" Massimilianom Allegrijem slabo komunicirata.

Po desetih trofejah Maxwell zapušča Barcelono

Brazilski branilec Maxwell bo okrepil vrste PSG, je v sredo prek svoje spletne strani sporočila Barcelona, ki se je s francoskim klubom hitro dogovorila za prestop enega redkih levičarjev v klubu. Za 30-letnega branilca bi Katalonci lahko dobili štiri milijone evrov, Maxwell pa je že v sredo odpotoval v Pariz, kjer bo opravil zdravniški pregled in dokončno podpisal pogodbo. Tako bo postal prvi nogometaš, ki ga je v klub pripeljal novi trener Carlo Ancelotti, potem ko je PSG že pred sezono zapravil kar 85 milijonov evrov, večino katerih je bilo namenjenih Javierju Pastoreju iz Palerma.

Po prihodu v Barcelono je bil Maxwell sicer vedno zgolj menjava Ericu Abidalu na levem boku obrambe, kljub redkim priložnostim za igro po prestopu iz Interja pa je odigral 89 tekem za Blaugrano in zabil štiri gole, zadnjega proti Al-Saddu v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva, kar bo, kot kaže, tudi njegova zadnja uradna tekma za španske prvake. Brazilec vseeno ne bo odšel praznih rok, saj je v dveh letih in pol osvojil kar deset naslovov: dve španski prvenstvi, Ligo prvakov, dve svetovni klubski prvenstvi, tri španske superpokale in dva evropska superpokala. Ni slabo za menjavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.