Šport > Nogomet
20 ogledov

Za pokal in Evropo

Maribor Interblock Darijan Matič Miral Samardžić Saša Despot
V finalu pokala Hervis v Celju Mariborčani proti Interblocku lovijo svoj šesti naslov v samostojni Sloveniji, medtem ko imajo Ljubljančani svoje vitrine še povsem prazne.
 
 

Naš glavni cilj je Evropa in najkrajša pot je prek pokala.

Branko Horjak

 
V finalu pokala Hervis v Celju se bosta pomerili ekipi s povsem različnim pokalnim predznanjem. Maribor , prvi slovenski pokalni prvak, in mlada ekipa Interblocka, ki silnega vlaganja v kadre zaenkrat še ni uspela upravičiti s kakšnim kosom srebrnine. Lepše priložnosti za obogatitev vitrine Ljubljančani za zdaj še niso imeli.

 
 

Motiva je na takšnih tekmah toliko, da lahko kaj takega le želimo

Dragan Skočić

 
Optimizem v obeh ekipah
V vijoličastem taboru so pred tekmo optimistični. "Vsakega nasprotnika cenimo, v finalu bodo možnosti kot vedno 50:50, zmagala pa bo ekipa, ki bo imela boljši dan. Maksimalno smo pripravljeni in polni samozavesti ter pričakujemo zmago. Igralci so zdravi, normalno trenirajo in komaj čakajo na tekmo. Naš glavni cilj je Evropa in najkrajša pot je prek pokala. O tem odloča prav ta edina tekma in dali bomo vse od sebe, da osvojimo pokal in se uvrstimo v pokal Uefa. Pričakujemo, da bodo tudi v Celju gledalci naš 12. igralec," je dejal trener Maribora Branko Horjak. Maribor se na finalno tekmo podaja v najmočnejši zasedbi, saj je edini poškodovani nogometaš že nekaj časa le Miral Samardžić .


Postavi obeh moštev © Sportnet

 
Ljubljančani bi z zmago ubili dve muhi na en mah - osvojili svoj prvi pokal in se uvrstili v Evropo . K temu cilju jim bo morda pomagal tudi nekdanji slovenski reprezentant Aleksandar Rodić , ki ga večino letošnje sezone pestijo nadležne poškodbe, medtem ko je vprašljiv nastop Krunoslava Rendulića . "Vsaka tekma je zgodba zase. Maribor po odigranih tekmah že dobro poznamo in upam, da nam bo uspelo izkoristiti njihove slabosti. Verjamem, da bo med kandidati za igro po dolgem času tudi Rodić. Motiva je na takšnih tekmah toliko, da lahko kaj takega le želimo," je povedal trener Interblocka Dragan Skočić .

 
 

Maribor po odigranih tekmah že dobro poznamo in upam, da nam bo uspelo izkoristiti njihove slabosti.

Dragan Skočić

 
Grobih 270 minut
Letošnje medsebojne obračune v prvi slovenski ligi je zaznamoval rezultat 1:0, dvakrat pa so z njim slavili Ljubljančani. Malo golov je spremljala tudi zavidljiva zbirka kartonov, 22 rumenih in štirih rdečih. Pravi preizkus torej za enega najbolj uglednih slovenskih delilcev pravice Damirja Skomino , ki bo četrti sodnik na prihajajočem evropskem prvenstvu in nato še glavni sodnik na olimpijskih igrah v Pekingu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.