Šport > Nogomet
32 ogledov

Za predsednika le Čeferin in Frajman

Frajman (levo) je bil eden izmed največjih kritikov odstopljenega predsednika NZ Žurnal24 main
V sredo opoldne se je iztekel rok za oddajo kandidature pred volitvami novega predsednika Nogometne zveze Slovenije. Kandidaturi sta pravočasno vložila le Aleksander Čeferin in Tugomir Frajman.

Za novega predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) sta pravočasno vložila kandidaturi odvetnik Aleksander Čeferin na predlog Medobčinske nogometne zveze (MNZ) Ljubljana, sicer s podporo večine članic nogometne zveze, ter Tugomir Frajman na predlog MNZ Murske Sobote.

Volilna komisija NZS je do izteka roka danes do 12. ure prejela še devet kandidatur za podpredsednika in ugotovila, da so bile vse vloge predložene pravočasno.

Za mesto podpredsednika se potegujejo Damir Ban (MNZ Koper), Stanko Glažar (MNZ Ptuj), Danilo Kacijan (MNZ Murska Sobota), Franc Kopatin (MNZ Nova Gorica), Ivan Marjon (Združenje nogometnih trenerjev Slovenije), Radenko Mijatović (Združenje nogometnih sodnikov Slovenije), Stane Oražem (MNZ Ljubljana), Rudolf Turk (MNZ Maribor) in Marjan Vengust (MNZ Celje).

Skupno kandidaturo za izvolitev Čeferina za naslednika Ivana Simiča je na predlog MNZ Ljubljana vložilo šest medobčinskih nogometnih zvez (poleg Ljubljane še Ptuj, Nova Gorica, Koper, Lendava in Gorenjska) ter združenje nogometnih sodnikov. Podporo Čeferinovi kandidaturi sta napovedala tudi celjska MNZ in združenje nogometnih trenerjev.

Frajman ima podporo le MNZ Murska Sobota, za predsedniško funkcijo pa se je potegoval že kot protikandidat zdaj že nekdanjega predsednika Simiča. Volitve novega predsednika NZS bodo 17. februarja. Simič, ki je bil na mesto predsednika NZS izvoljen februarja 2009 in bi njegovo mandatno obdobje moralo trajati do 2013, je 17. novembra lani predčasno odstopil s položaja.

Upoštevajoč zbrano podporo ima Čeferin že vnaprej največ možnosti, da na funkciji predsednika NZS nasledi Simiča. Od enajstih članov NZS, devetih MNZ in dveh strokovnih organizacij za zdaj nima podpore le pri dveh, in sicer pri MNZ Maribor in Murska Sobota.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.