Šport > Nogomet
21 ogledov

Za prekršek nad Messijem (le) dve tekmi

Leo Messi le nekaj trenutkov po prekršku Ujfalušija. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Navijači Barcelone so v nedeljo ob prekršku Tomaša Ujfalušija nad Leom Messijem obnemeli in nemudoma zahtevali strogo kazen za Čeha, ki pa je dobil (le) dve tekmi prepovedi igranja.

Španska nogometna zveza je češkega igralca Tomaša Ujfalušija kaznovala z dvema tekmama prepovedi nastopa. Dvaintridesetletni Čeh je na nedeljski tekmi Atletico Madrid Barcelona poškodoval enega najboljših igralcev na svetu, Argentinca Lionela Messija. Tekma v Madridu se je končala z zmago Barcelone z 2:1.

Disciplinska komisija španske nogometne zveze je prekršek Ujfalušija nad prvim zvezdnikom katalonske zasedbe označila za "nevarno igro" in ne za "brutalno igro". Zaradi tega mu je izrekla dokaj milo kazen, v nasprotnem primeru bi bil kar dvanajst tekem na hladnem. Branilec madridskega kluba bo po izrečeni kazni manjkal na dveh dvobojih: proti trenutno vodilni Valencii ter Realu iz Zaragoze.

Ujfaluši se je po grobem prekršku že opravičil najboljšemu igralcu na svetu v letu 2009, Messi pa bo zaradi poškodbe gležnja dva tedna izven tekmovalnega pogona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.