Šport > Nogomet
4 ogledov

Za prvo mesto v skupini

Luis Aragonés lahko izbira. Žurnal24 main
Za poslastico današnjega dne bi morali poskrbeti vodilni reprezentanci v skupini D Švedska in Španija. Zvečer pa se bodo pomerili Rusi in branilci naslova Grki.

V obeh taborih so pred tekmo previdni. "Čaka nas zelo težka tekma. Poznamo jih, vendar tudi oni nas. V Zlatanu Ibrahimoviću in Henriku Larssonu imajo dva izjemna napadalca in bodo resnično trd oreh. Sam se že veselim izziva," je pred srečanjem povedal selektor Španije Luis Aragonés. Ta ima po dobri predstavi proti Rusiji le sladke skrbi, koga uvrstiti v moštvo, a zmagovalnega konja najverjetneje ne bo menjal. In to kljub dejstvu, da se je Cesc Fabregas izjemno izkazal po vstopu v igro. V nekaj več kot pol ure je namreč zbral podajo in gol ter tako na najboljši način nadomestil Fernanda Torresa. Ta ni bil najbolj zadovoljen z menjavo v 54. minuti, a mu je selektor razložil, da se mora z njegovimi odločitvami pač sprijazniti. Liverpoolov napadalec bo kljub nestrinjanju s selektorjem po vsej verjetnosti zaigral v prvi postavi, družbo pa mu bo delal izjemni David Villa , ki je proti Rusiji dosegel tri zadetke.


V zadnjem letu in pol sta Švedska in Španija odigrali dve tekmi. Obe ekipi sta zmagali doma, Švedi z 2:0, Španci pa s 3:0. © Sportnet

 
 
 

Ogledal sem si prvi polčas med Španijo in Rusijo. Igrali so bolje od nas.

Olof Mellberg, branilec

 
Brez dveh igralcev
Manj igralcev bo tokrat na voljo imel selektor Švedske Lars Lagerbäck . Ta tokrat ne bo mogel računati na izkušenega Christiana Wilhelmssona in 36-letnega veterana Niclasa Alexanderssona . Zadnji je o svoji poškodbi povedal: "Če bi si bolj nategnil mečno mišico, bi bil zame Euro že končan. Dejstvo, da se lahko vrnem, me spravlja v dobro voljo. Menim, da bomo še kar nekaj časa igrali na tem turnirju." Alexanderssona bo v prvi enajsterici zamenjal 22-letni Fredrik Stoor . V prvi postavi bo poleg Ibrahimovića in Henrika Larssona najverjetneje zaigral še en napadalec. Ta bo nadomestil Wilhelmssona, saj je za ofenzivnega desnega vezista prvenstvo zaradi poškodbe stegenske mišice že končano. "To je kar velik udarec za nas. Je izjemen igralec, vendar menim, da ga bodo drugi znali zamenjati," je povedal Lagerbäck. Kandidati za Wilhelmssonovo mesto so Sebastian Larsson, Markus Rosenberg in Johan Elmander. Švedski navijači pričakujejo boljšo igro svojih ljubljencev, ki se proti obrambni postavitvi Grčije niso ravno naigrali.

Bo Otto Rehhagel proti Rusiji spremenil taktiko? © Reuters

 
Za ohranitev možnosti
V večerni sobotni tekmi se bosta v Salzburgu pomerili reprezentanci Rusije in Grčije. Obe sta v prvem kolu izgubili, za nastop v četrtfinalu pa zdaj nujno potrebujeta točke. Tokrat so okoliščine povsem drugačne kot pred štirimi leti na Euru na Portugalskem, ko sta se pomerili v zadnjem kolu predtekmovalne skupine. Rusi so sicer zmagali z 2:1, vendar se je v četrtfinale vseeno uvrstila četa Otta Rehhagla . Ta je tudi na tem EP poskusil z zelo obrambno taktiko, vendar sta mu jo na prvi tekmi z zadetkoma zagodla Šveda Ibrahimović in Hansson. Grki bi z remijem proti Rusiji ohranili možnosti za napredovanje, vendar jih v zadnjem kolu čaka težko delo proti Španiji. Zato bo kralj Otto moral svoje izbrance pripraviti na napadalnejšo igro, vprašanje pa je, ali Grki to tudi zmorejo.

 

Preberite še ...

Nizozemci oskubli peteline
Buffon preprečil poraz azzurov

Precej več želje po zadetku so na prvi tekmi pokazali Rusi , ki kljub visokemu porazu z 1:4 proti Španiji niso prikazali slabe igre. Guus Hiddink lahko upa, da bodo branilci tokrat storili manj napak.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.