Šport > Nogomet
23 ogledov

"Za strpnost in medsebojno spoštovanje"

Takole so Green Dragonsi razvili transparent z napisom: "Za družino, stop gay pa Žurnal24 main
Na napis, ki so ga na tekmi med Olimpijo in Triglavom v Stožicah razvili Dragonsi ("Za družino, stop gay paradi"), se je odzval tudi NK Olimpija. Izjavo za javnost preberite spodaj.

Izjavo lektorirano objavljamo v celoti:

Pri NK Olimpija Ljubljana se še kako dobro zavedamo pomena strpnosti in enakosti v moderni družbi in obsojamo vsakršne pozive k nasilju, sovraštvu in nestrpnosti na nogometnih stadionih v Sloveniji, Evropi in po svetu. Želimo izpostaviti pomembnost izkoreninjenja vseh oblik diskriminacije na nivoju profesionalnega, polprofesionalnega in amaterskega športa. Naša družba mora delovati na temeljih medsebojnega spoštovanja in mora težiti k sožitju med ljudmi vseh ver, ras, nacionalnosti in spolnih usmeritev.

Podpiramo in pozdravljamo prizadevanja in aktivno udejstvovanje Evropske nogometne zveze na tem področju. Prepričani smo, da lahko načrtno delo in izobraževanje ogromno pripomoreta k izločevanju posameznikov, ki želijo širiti nestrpnost, javno spodbujajo k nasilju in ne kažejo spoštovanja do drugače mislečih. Potrebno je okrepiti ozaveščenost okolice glede tovrstne problematike in izkoristiti medijsko privlačnost in vsesplošno priljubljenost nogometa v korist promocije akcij, ki se bojujejo proti vsem oblikam širjenja sovraštva in promocije nasilja v naši družbi.

Posledično obžalujemo in obsojamo neljubi dogodek s tekme 36. kroga slovenske nogometne lige v nedeljo, 29. maja 2011, na stadionu Stožice med NK Olimpijo in Triglavom iz Kranja. Ker je navijaška skupina Green Dragons na omenjenem srečanju razvila transparent z napisom "Za družino, stop gay paradi", so se na nas obrnile ogorčene nevladne organizacije Društvo Parada ponosa, Kampanja Za vse družine!, Zavod za kulturo raznolikosti Open, Športno društvo Out in Slovenija, DIC Legebitra, DIH, Škuc LL in Društvo HeteroHomo Naveza, ki se jim, kot tudi vsem ostalim morebiti prizadetim v tem primeru, ob tej priložnosti kot organizator prireditve opravičujemo.

Poudarjamo, da bomo v prihodnje tudi skozi dialog z našo navijaško skupino Green Dragons naredili vse, da preprečimo ponovitev podobnih dejanj. Ob tej priložnosti želimo poudariti našo podporo vsakršnim akcijam in kampanjam, ki promovirajo sožitje v družbi in se borijo proti rasizmu, homofobiji, nacionalizmu in verski nestrpnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.