Šport > Nogomet
18 ogledov

''Za tri leta prekinimo vsa tekmovanja''

Mario Monti EPA
Italijanski premier Mario Monti se je odzval na novico, da policija preiskuje nov sum prirejanja dvobojev v italijanskem nogometu. Predmet preiskave naj bi bila Domenico Criscito in trener Juventusa Antonio Conte, medtem ko je bil Stefanio Mauri celo aretiran.

Mario Monti bi se problema korupcije lotil na precej svojevrsten način, saj je predlagal, da bi bilo v najboljšem interesu italijanskega nogometa, da za dve ali tri leta prekinejo vsa tekmovanja. Italijan je na tiskovni konferenci v Rimu odgovoril na vprašanje, kaj lahko vlada stori, da bi preprečila tovrstno dogajanje v športu, obenem pa je novinarjem zatrdil, da ne namerava ukiniti italijanskega nogometa.

''Seveda to ni vladni predlog, ampak nekaj, o čemer sem občasno razmišljal. Že vrsto leto sem strasten navijač nogometa in včasih se sprašujem, ali bi bilo pametno vse skupaj za nekaj let ukiniti, da se škandalom pride do dna,'' je povedal italijanski premier. ''Še posebej žalostno je, ko šport, ki naj bi družbi predstavljal prave vrednote in promoviral pošteno igro, vsebuje najbolj nizkotne oblike goljufanja,'' je dodal Monti.

Začetki omenjenega škandala segajo že v lansko leto, ko je junija italijanska policija zaradi suma prirejanja rezultatov aretirala 16 ljudi. Od takrat jih je bilo na zaslišanje privedenih več kot 40.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.