Šport > Nogomet
10 ogledov

Za usodo nogometa se ni bati

Aleksander čeferin nzs Anže Petkovšek
Na Brdu pri Kranju so veljaki Nogometne zveze Slovenije potegnili črto pod letošnje leto. Predsednik Aleksander Čeferin je izrazil zadovoljstvo nad opravljenim in dodal, da so v prihajajočem letu cilji še višji.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na Brdu pri Kranju v ponedeljek s tradicionalno slovesnostjo končala leto 2011. Na njej so se veljaki zveze spomnili vseh lepih in tudi manj lepih dogodkov, ki so zaznamovali nogometno leto na sončni strani Alp. Zaradi težkih gospodarskih razmer pa so želje za leto 2012 povezane predvsem z dodatnimi prihodki.

Svoje videnje minulega leta je na Brdu pojasnil predsednik NZS Aleksander Čeferin, ki je optimist glede slovenskega nogometa. "Kar zadeva moj zorni kot, je bilo leto 2011 povezano predvsem s spoznavanjem nogometa v Sloveniji. Prepričan sem, da kljub težkemu položaju nogomet pri nas dobro stoji in se ni bati za njegovo usodo. Morali bomo le čim bolj agresivno pristopiti k iskanju sponzorjev za ligaška tekmovanja," pravi Čeferin, ki je obelodanil tudi želje za leto 2012.

V njem bo kar nekaj odmevnih dogodkov, povezanih s Slovenijo. Med drugim bo članska vrsta začela kvalifikacije za SP 2014, izbrana vrsta do 21 let bo nadaljevala kvalifikacije za EP 2013, reprezentanca v dvoranskem nogometu bo igrala na EP na Hrvaškem in v dodatnih kvalifikacijah za SP, Slovenija bo gostila EP reprezentanc do 17 let ... Veliko pa bo treba postoriti tudi v klubskem nogometu.

"Pravzaprav je težko želje strniti v nekaj stavkih, saj vsem selekcijam in klubom želim vse najboljše. Največja želja pa je, da poskušamo dvigniti raven klubskega nogometa. Niti ne toliko s tekmovalnega kot finančnega vidika. Ker dejansko je kar v nekaj klubih tudi v prvi ligi, da ne govorim o drugi in tretji, popolnoma nemogoč finančni položaj. To je najbolj bistveno. Če pa gledam s povsem finančnega vidika nogometne zveze, pa je to uspešen nastop reprezentance v kvalifikacijah za SP. Ti dve stvari sta pač povezani. Če je reprezentanca uspešna, potem zveza dobi dovolj denarja, da pomaga klubom. V nasprotnem primeru bo težko," je še povedal prvi mož NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.