Šport > Nogomet
20 ogledov

Za Xavija in Casillasa 25. El Clásico

Xavi Hernandez Žurnal24 main
Xavi Hernández (Barcelona) in Iker Casillas (Real) sta prijatelja in reprezentančna kolega že vse od leta 1997, ko sta skupaj igrala na evropskem prvenstvu U-17 v Egiptu. Nocoj ob 22. uri pa bosta oba odigrala še 25. El Clásico – eden proti drugemu.

Na 25 El Clásicih, na katerih sta se srečala Iker in Xavi, statistika govori nekoliko v prid Katalonca. Ta je zbral deset zmag, medtem ko jih je Madridčan osem, sedemkrat pa se je tekma končala brez zmagovalca. Xavi je zabil dva gola, Iker pa jih je na 25 El Clásicih v mrežo dobil 40. Casillas je na 14. mestu, ko je govora o Realovih tekmah proti Barceloni – na prvem mestu je Manuel Sanchis s 43, medtem ko je Xavi četrti na klubski lestvici. Pred njim so le Joan Segarra (31), Migueli (30) in César (28).


Prijatelja že dolgo

Prijateljujeta že, odkar sta imela 17 let, Casillas pa je naklonjenost Xaviju pokazal, tudi ko ta januarja ni dobil zlate žoge. "Zaslužil si jo je," so bile takrat besede Mofete (dihurja), kakor mu prav zaradi Xavija, ki mu je nadal ta vzdevek, pravijo reprezentančni kolegi. "Škoda, ker je v Madridu. Je moj velik prijatelj, toda je prava nočna mora in včasih me spravlja ob živce, ko ubrani toliko strelov," pred tekmo priznava Katalonec. In kaj o Xaviju pravi Iker? "Je fenomenalen 'stric', čeprav je majhen, je tako velik."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.