Šport > Nogomet
31 ogledov

Zabija Kirm, Sarma ne spusti žoge v gol

Naj bo Handanović še tako dober, pa ga fotografi Epe in Reutersa že več mesecev
1/2
Žurnal24 main
Matjaž Kek in njegovi varovanci se bodo zbrali za najtežje pričakovano misijo v kvalifikacijah za Euro 2012: domačo tekmo proti Italiji. Od 23 izbrancev sta ta hip najbolj vroča Samir Handanović in Andraž Kirm.

Vratarji:
Samir Handanović (Udinese). Z 2:0 so premagali Catanio in niz brez poraza podaljšali na 13 tekem. Nazadnje so izgubili 19. decembra. Še več: priljubljeni Sarma gola ni dobil zadnjih 570 minut! To je bila njegova 12. tekma letos, ko je ostal nepremagan. So le še šest točk za vodilnim AC Milanom. Kaže jim dobro za Ligo prvakov, morda celo za scudetto.

Jasmin Handanović (Empoli). Z Empolijem v Serie B igra šele ta ponedeljek, v prešnjem kolu pa je ostal na klopi.

Vid Belec (Crotone). V soboto je v Serie B dobil dva gola. Siena je njegov Crotone tako premagala z 2:1.

Obrambni igralci:
Siniša Andjelković (Palermo). Trener Serse Cosmi je Kranjčana pustil na klopi. Brez njega so po petih zaporednih porazih le zmagali in to z 1:0 proti vodilnemu Milanu.

Mišo Brečko (Köln). Obramba Kölna je bila kot švicarski sir, vseh 90 minut pa ji je poveljeval slovenski branilec. Hamburg jim je tako prizadejal enega hujših porazov letos - 6:2.

Boštjan Cesar (Chievo). Z 2:1 so premagali Bari, a brez pomoči stebra obrambe slovenske reprezentance, ki si je v prejšnjem kolu zlomil nos.

Branko Ilić (Lokomotiva Moskva). Tudi Ilić ni igral. Njegova Lokomotiva je z 0:1 izgubila z Amkarjem.

Bojan Jokič (Chievo). Nasprotno velja za Jokića, ki se je v zadnjem mesecu uveljavil v prvi postavi Chieva. Ob zmagi 2:1 nad Barijem je igral vseh 90 minut.

Matej Mavrič (Kapfenberg). V avstrijski Bundesligi je Mavrič porumenel, a vseeno ostal na zelenici do zadnjega sodnikovega žvižga. Z 2:1 so presenetili Ried.

Marko Šuler (Gent). Usidran v začetni enajsterici ostaja Šuler, ki je minuli vikend igral derbi z Anderlechtom. Dvakrat so vodili, a na koncu izgubili z 2:3.

Mitja Viler (Maribor). Pravzaprav ni edini izbranec Matjaža Keka za tokratno reprezentančno akcijo, ki igra doma. Iz krize so se izvlekli z zmago nad Celjem 2:0 in ostajajo na prvem mestu Prve Lige.

Vezni igralci:
Armin Bačinović (Palermo). Slovenci na Siciliji so bili dva tedna nazaj deležni kritike, a Armin se je zdaj vrnil v prvo enajsterico in dobro igral do 69. minute, ko je šel ob končnem izidu za zmago 1:0 na klop.

Valter Birsa (Auxerre). Končno zmaga za Birso! To je njihova šele druga v zadnjih štirih mesecih. Z 2:0 so premagali Birsov nekdanji klub Sochaux. Slovenski reprezentant je podal za drugi zadetek (igral je le v drugem polčasu).

Josip Iličić (Palermo). Tudi Iličić se je po eni tekmi vrnil v prvo postavo in bil med bolj zaslužnimi za odmevno zmago nad Milanom. Igral je do zadnjega sodnikovega žvižga. "Mojster za vse," ga je pohvalila italijanska Gazzetta.

Andraž Kirm (Wisla Krakow). Je strelsko najbolj vroč legionar v zadnjem mesecu, saj je na tretji tekmi zapored zadel mrežo nasprotnika (letos jih ima že pet). Tokrat iz prostega strela, a le za remi Wilse nad Polonio z 2:2. Odigral je celotno tekmo.

Robert Koren (Hull City). V championshipu je kapetan slovenske reprezentance odigral celotno tekmo, na kateri je Hull igral 1:1 proti Norwich Cityju.

Nejc Pečnik (Krylya Sovetov). Pred tednom dni je s svojim novim klubom igral vseh 90 minut in z 0:1 izgubil proti Spartaku iz Nalčika, tekma tokratnega kola ruske lige pa ga čaka ta ponedeljek.

Selektor Matjaž Kek je naknadno v izbrano vrsto vpoklical vezista ljubljanske Olimpije Dareta Vršiča. Slednji je že odpotoval na Ptuj, kjer se ta ponedeljek zbira rezprezentanca. Vršič je dal v soboto dva gola ob zmagi nad Koprom s 4:0.

Aleksander Radosavljević (Den Haag). Dobil je 60 minut proti iz Evropske lige ranjenemu Ajaxu. Takrat je bilo 1:0 zanje, nato pa se je začela golijada in Haag je vzel skalp s 3:2.

Goran Šukalo (Duisburg). Dobre igre so ga vrnile v reprezentanco in tako je bilo tudi v petek, ko je igral 90 minut in se veselil zmage z 1:0 nad Fortuno iz Düsseldorfa.

Napadalci:
Zlatko Dedić (Bochum). Tekma tokratnega kola druge Bundeslige ga čaka šele ta ponedeljek. Morda se bo naigral kaj več kot pred tednom dni, ko je ob zmagi 3:1 nad Alemannio igral le zadnjih 10 minut.

Zlatan Ljubijankić (Gent). Bil je eden od dveh slovenskih članov Genta, ki je igral ob porazu z 2:3 proti Anderlechtu (Matija Škarabot je ostal na tribuni). Podal je za prvi gol in igral do 82. minute.

Milivoje Novaković (Köln). Na zelenici je bil do 82. minute, a se ni dokazal. Prejel je rumeni karton, imel eno pravo priložnost, sicer pa je bil precej neopazen. Köln je tako doživel blamažo z 2:6 proti Hamburgu.

Tim Matavž (Groningen). Eden najboljših strelcev nizozemske eredivison že nekaj časa doma okreva po poškodbi, njegovi soigralci pa so po štirih zaporednih porazih le zmagali (1:0 nad Bredo).

Kdo trka na reprezentančna vrata?
Dalibor Stevanović je z Vitessejem z 1:3 izgubil na gostovanju pri AZ-ju. Igral je do 71. minute. Miran Burgič dobro igra za Innsbruck (vseh 90 minut ob zmagi z 1:0 nad graškim Sturmom). Dobil je rumeni karton. V prvi postavi Charleroija se je usidral Elvedin Džinić (celotna tekma proti Westerloju). Dalibor Volaš je dal enega od šestih golov Šerifa za zanesljivo zmago nad Sfintulom v moldavski ligi. Igral je sicer le 13 minut.

Sedijo na klopi
Jasmin Kurtič (Palermo), Enej Jelenič (Genoa), Rene Krhin (Bologna), Dejan Kelhar (Legia), Rok Elsner (Slask), Rene Mihelič (Nacional) ... še kar čakajo na pravo priložnost v svojih moštvih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.