Šport > Nogomet
12 ogledov

"Začenjam borbo za življenje"

Stilijan Petrov EPA
"Nič več nogometa, to je konec. Začenjam borbo za življenje in boril se bom," je sporočil Bolgar Stilijan Petrov, potem ko so mu odkrili levkemijo.

Bolgarski nogometaš Stilijan Petrov je za bolgarski časopis Tema Sport sporočil, da je zaradi levkemije končal nogometno kariero. "Nič več nogometa, to je konec. Začenjam borbo za življenje in boril se bom," je v telefonskem intervjuju sporočil kapetan angleške Aston Ville.

Moštvo Petrova je v petek potrdilo njegovo bolezen, ki so jo odkrili med pregledom po tekmi angleške Premier league prejšnji konec tedna. "Popolnoma sem izgubil energijo in to je zame nenavadno," je dejal Petrov, ki je po porazu proti Arsenalu dobil vročino.

Petrov se je zahvalil za vsa sporočila podpore, ki jih je prejel, njegov rojak in napadalec Manchester Uniteda Dimitar Berbatov pa je pozval vse navijače naj molijo zanj. "Vsi molimo in verjemimo, da bo Stilijan Petrov, eden najboljših nogometašev Bolgarije in eden mojih najboljših prijateljev, dobil to bitko. Zasluži si vso vašo podporo," je zapisal Berbatov na svojem socialnem omrežju Facebook.

Petrov je svojo profesionalno pot začel v CSKA Sofiji leta 1996, za reprezentanco Bolgarije pa je odigral več kot 100 tekem. Aston Villi se je pridružil leta 2006, po tem, ko je sedem let igral za škotski Celtic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.