Šport > Nogomet
24 ogledov

Začetni udarec: Kučan ali Janković

Zoran Janković bo gostom rad razkazal "svoj" stožiški stadion. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Začetni udarec na prijateljski tekmi med Olimpijo in Željezničarjem na stadionu Stožice bo izvedla eminentna noga. Milan Kučan in Zoran Janković. Tekma danes ob 19. uri bo – ne glede na vreme.

Današnjo prijateljsko tekmo, ki se začne ob 19. uri. med ljubljansko Olimpijo in sarajevskim Željezničarjem, si bosta ogledala tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan in ljubljanski župan Zoran Janković. Prvi je predviden tudi kot izvajalec začetnega udarca na tekmi, čeprav obstaja možnost, da ga bo pri tej simbolni gesti nadomestil kar župan.

Čistili bodo navijači
Zaradi ekstremnih vremenskih razmer je na stožiškem stadionu v soboto odpadla tekma med Olimpijo in Rudarjem. Kljub temu današnja tekma ni ogrožena, v klubu se bodo osebno lotili čiščenja zelenice, na pomoč pa so poklicali tudi igralce mlajših selekcij kluba in navijače.

Kopija Stožic v Sarajevu?
Mediji v Bosni in Hercegovini (BiH) pa poročajo, da bo delegacija Željezničarja obisk Ljubljane izkoristila tudi za pogovore s predstavniki podjetja Energoplan, ki je sodelovalo pri gradnji stadiona v Stožicah. Tema bo gradnja novega stadiona na Grbavici, kjer igra Željezničar. "Slovenci nam bodo predstavili projekt, najpomembnejši pa bo načrt financiranja," je novice potrdil predsednik kluba Sabahudin Žujo. Prav zato bodo poleg številnih nogometnih legend, kot je Ivica Osim, tekmo obiskali tudi politični veljaki, recimo premier federacije BiH Mustafa Mujezinović in sarajevski župan Alija Behmen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.