Šport > Nogomet
29 ogledov

Zadetek Šukala in divji zahod v Vidmu

Samir Handanović Reuters
Slovenski nogometaši v tujini minuli konec tedna niso bili strelsko razpoloženi (med strelci le Goran Šukalo). Samir Handanović od blizu spremljal razburjenje na Friuliju, Jan Oblak pa je prejel štiri zadetke, a se nasprotniku zoperstavil z le sedmimi soigralci.

Začnimo z edinim zadetkom slovenskih legionarjev. Pod njega se je podpisal Goran Šukalo, ki med tem še vedno čaka na razplet stavniške afere na mariborskem sodišču. Nekdanji slovenski reprezentant je za Duisburg zabil v 18. minuti, ko je bil natančen z razdalje in svoj klub popeljal v vodstvo z 1:0 proti Aueju. Do konca srečanja sta se mreži zatresli še po enkrat na vsaki strani, tako da se je Šukalo s soigralci veselil zmage z 2:1. Za Šukala je bil to peti prvenstveni zadetek, Duisburg pa si je z novo zmago tudi teoretično zagotovil obstanek v drugi nemški Bundesligi.

Divji zahod na Friuliju

Samir Handanović je na Friuliju z Udinesejem z 2:0 ugnal Lazio in se spet povsem enakovredno vključil v boj za četrto mesto in Ligo prvakov. Videmčani so povedli z zadetkom Antonia Di Nataleja v drugem polčasu, precej bolj sporen pa je bil drugi zadetek. Vratar Lazia se je v izdihljajih tekme vključil v napad svojega moštva in dobil drugi gol, potem ko so Videmčani začeli hiter protinapad, njegovi soigralci pa so se zaustavili zaradi zvoka piščalke, ki je očitno prišel s tribune. Roberto Pereyra je tako zabil v prazno mrežo, saj se je Marchetti še vračal v svoja vrata, ob robu igrišča pa se je začelo prerivanje med igralci, po katerem je bil izključen André Dias. Po nekaj minutah zmede, prerivanja in ostalih kolobocijah je glavni sodnik Mauro Bergonzi, ki ga je vratar Marchetti tudi grobo odrinil, odpiskal konec tekme. Pri sloviti Gazzetti dello sport pa so dogajanje po koncu srečanja v Vidmu označil celo kot dogajanje v slogu "divjega zahoda".

Oblak in sedem nogometašev

Tudi druga zgodba minulega vikenda je povezana z vratarjem. Mladi Jan Oblak je namreč v nedeljo z Uniao Leiria srečanje odigral le s sedmimi igralci v polju. Razlog se skriva v popolnem finančnem razpadu Leirie, ki je med tednom ostala brez 16 igralcev, tako da so srečanje proti Feirenseju odigrali le z Oblakom v vratih in sedmimi igralci v polju. Oblak se je skupaj z nekdanjim igralcem Drave Johnom Ogujem ter ostalimi šestimi soigralci sicer dobro upiral neposrednemu konkurentu za obstanek Feirenseju, ki pa je na koncu uspel dodobra izkoristiti številčno prednost in slaviti s 4:0. Leirie pa se samo sijajnemu Oblaku lahko zahvali, da ni utrpela še višjega poraza. Komaj 19-letni vratar pri Leiri sicer igra kot posojen nogometaš Benfice.

Več o igrah naših ostalih legionarjev v spodnji tabeli:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.