Šport > Nogomet
15 ogledov

Zadnji Bari mučil Inter, boksar Chivu

Tole boksarsko potezo Cristiana Chivuja so sodniki spregledali ... (Foto: YouTub
1/18
Žurnal24 main
Do 70. minute je zadnji Bari v 23. kolu Serie A držal izid 0:0 proti Interju, nato pa se je začela kanonada. Kakšno kazen bo dobil tokrat bokarsko razpoloženi Cristian Chivu? Palermo še v boju za Evropo.

Najprej je za Inter zadel novinec Houssine Kharja, delo pa sta nadaljevala Giampaolo Pazzini in Wesley Sneijder. Kaj lahko bi Inter pri izidu 0:0 ostal brez Cristiana Chivuja, ki je brutalno boksnil v obraz nogometaša Barija Marca Rossija, a je njegovo pobalinstvo ostalo nekaznovano. Verjetno le do ogleda posnetka uradnih oseb … Prvaki zdaj za svojimi mestnimi rivali, ki so na vrhu lestvice, zaostajajo za sedem točk.

Sicilija se je spet tresla, potem ko je Palermo premagal osovražene severnjake Juventus in ohranil stik z najboljšimi. Tekmo so začeli kar trije slovenski nogometaši, poleg standardnih Josipa Iličića in Armina Bačinovića še Siniša Andjelković, a sta tekmo zaključila le zadnja dva. Iličić je bil namreč večino tekme precej nerazpoložen in ob menjavi je bilo slišati vsaj nekaj žvižgov s tribun. "Jojo" je s svojimi predstavami na začetku sezone navijače pač preveč razvadil ...

Rožnati so sicer povedli že po vsega nekaj minutah, ko je branilcem ušel domači matador Fabrizio Miccoli in premagal nemočnega Gianluigija Buffona. Po tem, ko je Giulio Migliaccio preskočil Giorgia Chiellinija in z glavo povišal na 2:0, je bil sicilski stadion v deliriju, a ga je še pred polčasom malce umiril Claudio Marchisio. Stara dama je tudi v nadaljevanju še naprej pritiskala, a jo je z nekaj čudežnimi posredovanji še enkrat več ustavil izvrstni vratar Salvatore Sirigu. Domači, predvsem Miccoli in Javier Pastore, bi lahko kaj kmalu plačali za množico zapravljenih priložnosti iz protinapadov.

Dve vratnici Ibre v enem strelu
AC Milan
, ki ga pesti vrsta poškodb, je na tekmi z Laziom nesrečno iztržil le točko. Imeli so vrsto zrelih priložnosti: Urby Emanuelson je imel eno v prvem polčasu, Zlatan Ibrahimović pa je v drugem dvakrat zadel okvir vrat. Niti po zamenjavi Alexandra Pata za Antonia Cassana jim ni uspelo zadeti.

Na preostalih tekmah slovenskih nogometašev je bil najuspešnejši Chievo, pri katerem je Bojan Jokić odigral celo tekmo, saj so rumeni doma premagali drugouvrščeni Napoli, ki nikakor ne (z)more zmanjšati zaostanka za vodilnimi Rossoneri. Samir Handanovič je poškodovan, zato ga je na klopi Udineseja vsaj delno nadomeščal Jan Koprivec, Videmčani pa so proti Bologni Reneja Krhina (ni ga bilo v ekipi) remizirali z 1:1.

Lestvica:
1. AC Milan 48 točk
2. Napoli 43
3. Inter 41 (-1)
4. Lazio 41
5. Roma 39 (-1)
6. Palermo 37
7. Udinese 37
...
10. Chievo 30
...
13. Genoa 27 (-1)
14. Bologna 26 (-1)
...
18. Cesena 21
19. Brescia 19
20. Bari 14 (-1)

Italijanska liga, 23. kolo:

Bari : Inter 0:3 (0:0)
Kharja (70), Pazzini (90), Sneijder (90)

Milan : Lazio 0:0

Palermo : Juventus 2:1 (2:1)
Miccoli (7), Migliaccio (20); Marchisio (36)
Andjelković in Bačinović sta odigrala celo tekmo, Iličić je igral do 59. minute, Kurtić (vsi Palermo) je sedel na klopi.

Chievo : Napoli 2:0 (1:0)
Moscardelli (20), Sardo (50)
Jokić je odigral celo tekmo, Cesarja (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Fiorentina : Genoa 1:0 (1:0)
Santana (40)
Jeleniča (Genoa) ni bilo v ekipi.

Udinese : Bologna 1:1 (0:0)
Domizzi (77); Di Vaio (65)
Handanoviča ni bilo v ekipi, Koprivec (oba Udinese) je sedel na klopi, Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Sampdoria : Cagliari 0:1 (0:1)
Nainggolan (37)

Roma : Brescia 1:1 (0:0)
Borriello (59); Eder (69)

Cesena : Catania 1:1 (1:1)
Jimenez (31); López (8)

Parma : Lecce 0:1 (0:0)
Chevanton (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.