Šport > Nogomet
17 ogledov

Zadnji je navduševal Mertelj

Mertelj Matić Ntame N'tame Interblock Luka Koper slovenska liga prvenstvo Prva l Saša Despot
V zadnjem prvenstvenem kolu v letu 2008 se je najbolj izkazal nogometaš Kopra Aleš Mertelj, ki že v svoji prvi sezoni med najboljšimi navdušuje z dobrimi predstavami.
 
 

Trenutno smo v vzponu, vendar nas čaka še veliko dela. Vem, da se bomo v nadaljevanju sezone dvignili in prehiteli oba neposredna tekmeca.

Aleš Mertelj

 
V Kopru je bilo v jesenskem delu sezone le malo razlogov za dobro voljo, saj je obalni prvoligaš prvi del prvenstva končal na zadnjem mestu s komaj 18 točkami iz 20 nastopov. A kljub očitni rezultatski krizi je mladi Gorenjec Aleš Mertelj eno od najprijetnejših odkritij dosedanjega poteka sezone. Pred začetkom sezone se je iz Triglava preselil v Koper in po odhodih številnih glavnih akterjev takoj dobil mesto v začetni enajsterici. Skupno je odigral kar 19 od 20 tekem, zbral 1715 minut in zabil tri zadetke. Čeprav je njegov Koper trenutno povsem pri začelju lestvice, ne dvomi v to, da bodo lanski podprvaki obstali med najboljšimi. "Trenutno smo v vzponu, vendar nas čaka še veliko dela. Vem, da se bomo v nadaljevanju sezone dvignili in prehiteli oba neposredna tekmeca (Primorje in Drava – op. a.) ter se čim prej zavihteli na sredino lestvice," je za zurnal24.si povedal 21-letni desni krilni nogometaš.


Na naši lestvici bo na vrhu prezimil nogometaš Domžal Andraž Kirm. © Sportnet

 
 

Preberite še ...

Igralec 19. kola: Jure Travner
Igralec 18. kola: Elvedin Džinič
Igralec 17. kola: Mladen Kovačevič
Igralec 16. kola: Uroš Korun
Igralec 15. kola: Marcos Tavares
Igralec 14. kola: Edin Junuzović

Razlogov za slabo formo v prvem delu prvenstva je bilo kar nekaj. "Imeli smo kar precej psiholoških težav. Menjal se je trener, zato je bilo vse precej majavo, nekaj pa je dodala tudi nesreča, saj smo večkrat igrali dobro, a nismo dosegli zadetka. Ponavadi smo odpovedovali ravno v trenutkih, ko se je lomil rezultat," pravi Mertelj, ki je v moštvu zamenjal še enega Gorenjca Aleša Mejača .

Mertelj je kariero začel na Visokem , nato pa se preko mladinskega pogona Triglava prebil v prvo moštvo gorenjskega kluba in tam lani delil slačilnico tudi z velikima upoma Danijelom Marčeto in Dejanom Burgarjem . Preskok med ligama je težak, a ne dvomi v to, da se bosta mlada gorenjska upa slej ko prej znašla tudi med najboljšimi. "V drugi ligi lahko poleg nogometa še študiraš oziroma počneš druge stvari, v prvi ligi pa to ni več mogoče. Burgar in Marčeta bi zagotovo lahko nastopala v prvi ligi, saj gre za zelo nadarjena nogometaša," še dodaja Mertelj.


Z zanimanjem ostalih prvoligašev se ne obremenjuje. © Saša Despot

 
Po nekaterih govoricah sodeč naj bi Mertlja budno spremljali tudi pri ostalih slovenskih prvoligaših, zanj pa naj bi zanimanje izrazili celo v Celju , Domžalah in Interblocku . Mertelj o tem ne ve nič in se za zdaj z menjavo okolja ne obremenjuje. "Sem igralec Kopra in to je edina resnica. Nič ne vem o tem, da bi se kdo zanimal zame, je pa to seveda lepo slišati. Bomo videli, ali se bo kaj zgodilo januarja," je pogovor za zurnal24.si sklenil Mertelj.

V zadnjem kolu pred trimesečnim premorom sta se izkazala tudi Andraž Kirm , ki je proti Nafti vnovič odigral odlično, a njegovemu moštvu spet ni uspelo osvojiti vseh treh točk. Kirm je bil kljub slabi formi Domžalčanov najboljši posameznik jesenskega dela prvenstva, ob poznavanju domžalske prestopne politike pa ostaja odprto vprašanje, ali bo sezono tudi sklenil v rumenem dresu. Eno točko si je prislužil zadnje čase odlični Elvedin Džinič , ki je v slogu najboljših napadalcev dosegel enega od dveh zadetkov Maribora na srečanju proti Rudarju iz Velenja .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.