Šport > Nogomet
13 ogledov

Zadnji vlak za raj

Mladi Theo Walcott je potrdil zmago Arsenala. Žurnal24 main
V Ligo prvakov so se po koncu povratnih tekem 3. predkola kvalifikacij pričakovano uvrstili Arsenal, Liverpool, Fiorentina in Athletico. Dinamo iz Zagreba in Partizan boleče poražena.
 

Liga prvakov, 3. predkolo

Borisov. : Levski S. 1:1 (1:0)*
Kaunas : Aalborg 0:2 (0:2)*
Dinamo K. : Spartak M. 4:1  (4:1)*
Fenerbahče : Partizan 2:1 (2:2)*
Steaua B. : Galatasaray 1:0 (2:2)*
Basel : Vitoria G. 2:1 (0:0) *
Athletico M. : Schalke 4:0 (0:1) *
Marseille : Brann 2:1 (1:0) *
Olympiakos : Anorthosis 1:0 (0:3) *
Dinamo Z. : Šahtjor D. 1:3 (0:2) *
Slavija P. : Fiorentina 0:0 (0:2) *
Arsenal : Twente 4:0 (2:0)*
Liverpool : Standard 1:0 (0:0)*
* prva tekma

Sredin večer je prinesel še zadnje udeležence prestižne Lige prvakov. Na vrsti so bile namreč še zadnje povratne tekme kvalifikacij. V torek so se kot prvi med elito uvrstili nogometaši Panathinaikosa , Juventusa in Barcelone . V sredinih dvobojih pa so svojo pot med najboljše med drugimi iskali tudi Arsenal , Liverpool in Athletico Madrid .

V dvoboju med Athleticom iz Madrida in Schalkejem je za navdušenje med španskimi privrženci že v 22. minuti poskrbel olimpijski zmagovalec Sergio Aguero .  Z zadetkom je namreč izničil prednost Nemcev iz prve tekme in povrnil upe v uvrstitev v Ligo prvakov. V drugem delu igre se je razigral tudi drugi član udarnega dvojca španske ekipe. Diego Forlan je z zadetkom v 54. minuti obnorel tribune in popeljal svojo ekipo še korak bližje cilju. Luis Garcia v 82. minuti in Maxi Rodriguez iz bele točke ob izteku rednega dela srečanja sta napredovanju dodala še umetniški vtis.

Partizan je izgubil boj s Fenerbahčejem. © Reuters

 
Drugi del turško-srbskega dvoboja je pripadel domačemu moštvu, ki je po srečnem razpletu v Beogradu tokrat pokazalo bolj učinkovito predstavo. V 28. minuti je Fenerbahče v vodstvo popeljal Semih Şentürk . Za mirnejše nadaljevanje je z golom v 58. minuti poskrbel Alex . V 76. je z golom podpis predaje Partizana odložil Zoran Tošić . Več moštvu iz Beograda ni uspelo, obtičalo je na pragu Lige prvakov.

Dinamo iz Zagreba, ki je v kvalifikacijah porazil Domžale, je že na prvi tekmi izkusil grenak poraz proti Šahtjorju iz Donecka. Na povratnem srečanju Zagrebčanom ni šlo nič bolje. V 42. minuti so gostje prek Luiza Adriana in ob veliki napaki hrvaške napake prešli v vodstvo. V 57. minuti je za izenačenje poskrbel Boško Balaban, a kaj ko je že dve minuti zatem za novo vodstvo zadel Brandão . Dvajset minut pred koncem srečanja je upe domačinov pokopal Willian.

Liverpool je napredoval šele v sodnikovem podaljšku. © Reuters

 
Arsenal , ki si je napredovanje v dvoboju s Twentejem zagotovil že na prvi tekmi, je tudi na drugem srečanju krenil na zmago. Do vodstva so topničarji prišli že v 27. minuti, ko je bil uspešen novinec v klubu Samir Nasri . V 52. minuti je bil pri Angležih uspešen še William Gallas . V 66. minuti je zadel še Theo Walcott in tako tudi največje dvomljivce prepričal v superiornost svojega moštva. V 89. minuti je bil uspešen še Danec Nicolas Bendtner. Arsenal se je torej, kljub znova premešanemu moštvu, predstavil kot učinkovito moštvo, ki bo v nadaljevanju tekmovanja še kako nevarno. Drugi predstavnik iz Otoka Liverpool je do zmage nad Standardom iz Liegea prišel šele tik pred koncem drugega podaljška. Odrešenik moštva je bil Nizozemec Dirk Kuyt . To je bil edini zadetek na dveh tekmah teh nasprotnikov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.