Šport > Nogomet
0 ogledov

Zadovoljni že z remijem

djuro_pevnik_NIK Žurnal24 main
Slovenski prvaki, nogometaši Domžal, bodo v prvem predkolu Lige prvakov nocoj ob 19. uri gostovali v Luksemburgu pri FC Dudelangeju. Zadovoljni bi bili že z remijem.
 
 

Počasi je že čas, da se sestavi ekipa v Sloveniji, ki bo spet prišla v skupino Lige prvakov, kar bi bilo za celotni nogomet v Sloveniji maksimalno pozitivno.

Robert Pevnik

 
"Ne bo lahka tekma"
Tako je za uradno spletno stran kluba povedal Robert Pevnik in dodal: "Gre za zelo kakovostno ekipo. Ostajam optimist. Zadovoljen bi bil tudi z neodločenim izidom. Pomembno je, da ne dobimo zadetka. Doseženi gol bi pomenil veliko prednost za nas." V to, da je slovenski nogomet padel na raven, ko bi bil neodločen izid v gosteh uspeh, se na tem mestu ne bomo spuščali, velja pa omeniti še naslednje misli trenerja Pevnika: "Želimo priti čim dlje, vendar smo pri tem trdno na realnih tleh. V nobenem primeru se ne bomo predali in sploh ni pomembno, kdo pride igrat ob Kamniško Bistrico. Sem na realnih tleh. Nekaj je slovenska liga, drugo pa je Liga prvakov. Tako kot mi ste tudi vi novinarji že nekoliko nepotrpežljivi. Počasi je že čas, da se sestavi ekipa v Sloveniji, ki bo spet prišla v skupino Lige prvakov, kar bi bilo za celotni nogomet v Sloveniji maksimalno pozitivno. To nam lahko uspe le ob združitvi moči in pri tem veliko vlogo igrate tudi vi. Poglejte le hrvaške novinarje, ki zelo dobro 'napihujejo' in spodbujajo igralce. Pri nas pa večina igralce le kritizira in jim zbija samozavest. Le s skupnimi močmi lahko dvignemo slovenski nogomet na višjo raven.'' Hrvaški novinarji pa so po neuspehih tudi bistveno bolj neusmiljeni do svojih športnikov kot slovenski ...


Luksemburžani najbolje poznajo Boruta Semlerja. © Saša Despot

 

Prvi zvezdnik je vratar
Tekma bo na stadionu Josa Nosbauma, kot so nam zatrdili novinarski kolegi iz Luksemburga, pa se bo na tribunah zbralo največ tisoč gledalcev. Največji zvezdnik je reprezentančni vratar Jonathan Joubert , omeniti pa velja še izkušenega igralca sredine igrišča, kapetana Sebastiena Remyja , ki je maja zaradi službenih obveznosti sklenil reprezentančno pot. Pomembno vlogo ima ofenzivni igralec Emanuel Coquelet , najboljši luksemburški igralec zadnje sezone. V napadu bo najnevarnejši 22-letni Daniel da Mota . Najboljši strelec državnega prvenstva je poleti prišel iz Etzelle. V klubu Domžalčanov ne poznajo, za največjega zvezdnika imajo nekdanjega člana münchenskega Bayerna Boruta Semlerja . Pričakujejo težko tekmo, večjih pričakovanj pa nimajo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.