Šport > Nogomet
8 ogledov

Zaho: ''Čeferinove kazni so zame medalje''

Olimpija Maribor večni derbi navijači Jaka Dimc
Nogometna zveza Slovenije je zaradi nešportnega vedenja navijačev kaznovala Olimpijo in Maribor. Ljubljančani bodo morali odšteti 4200 evrov, medtem ko bo NZS vijoličaste olajšala za 2200 evrov. Kaznovan je bil tudi Zlatko Zahovič.

Nogometna zveza Slovenije je zaradi nešportnih dogodkov v 5. krogu prve slovenske lige ponovno kaznovala ekipi Olimpije, ki bo morala plačati 4.200 evrov, in Maribor z globo v višini 2.200 evrov, športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviču je izrekla trimesečno prepoved sodelovanja v nogometu pod okriljem NZS. Vsi se lahko na kazen pritožijo.

čeferin predsednik nzs | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Navijači obeh ekip so namreč na omenjeni tekmi z nešportnim navijanjem izražali nestrpnost, sovraštvo in žalili dostojanstvo posameznika oziroma skupine, zato je disciplinski organ NZS na podlagi veljavnih predpisov sprejel omenjene kazni, so kazen obrazložili v zvezi. Zahoviča je disciplinski organ NZS kaznoval zaradi neprimernega vedenja med polčasoma, v drugem polčasu ter neposredno po zaključeni tekmi.

NZS želi, da bi tudi na ta način slovenski stadioni postali mesto, kjer bo zagotovljena varnost in dobro počutje vseh ljubiteljev nogometa. NZS bo zato poleg izobraževanja in komunikacije z vsemi akterji tudi v prihodnje vse tovrstne kršitve dosledno sankcionirala. Vsa finančna sredstva iz naslova kazni bo zveza vložila v razvoj mladinskega nogometa.

Zahovič: "Čeferinove kazni so zame medalje"

"Mislim da mi ne more nihče pokvariti prekrasnega dneva po včerajšnji veliki zmagi za Maribor in slovenski nogomet. Kar pa se kazni tiče, Čeferinove kazni so zame medalje. Pritožili se bomo z zmagami. Vsaka zmaga Maribora in slovenskega nogometa je za njih boleča," je odločitev NZS pokomentiral Zahovič ter o četrtkovi zmagi Maribora nad Panathinaikosom, prvo v evropski ligi, dejal: "Veseli me zaradi ekipe, fantov, ki resnično vsak dan napredujejo, delajo odlično in so ambiciozni. Toda to ni bila le zmaga Maribora, ampak slovenskega klubskega nogometa, zato smo še toliko bolj veseli. Nismo bili pod pritiskom, tudi igralci ne, želeli so le prikazati na igrišču, da smo dobri. Želeli so pokazati, da je slovenski klubski nogomet odličen in se lahko z dobrim delom kosa z vsemi, tudi s Panathinaikosom."

Komentarjev 3
  • Žurnalček 23:29 01.oktober 2012.

    Ja zelo. Jaz sem kar zelen od fovšije za njegova vrhunsko intelektualna tolmačenja enga klinčevskega žogobrcanja! MB ste pa res .uknjen !

  • Žurnalček 23:26 01.oktober 2012.

    Tudi tvoja potrdila o končanih šolah, so bolj kovinska. Hohštapler , misliš če imaš denar , da si potem boga za možgane ujel. Ne nisi , samo za jajca, samo za jajca ! Utihen že enkrat in se delaj intelektualec ...prikaži večlec , se ti vsaj smejal ne bodo. Pa flaše pust na miru stati !

  • linka 20:56 01.oktober 2012.

    Pravilno Zaho ...Ljubljančan nam je močno fauš ....ha ha ha