Šport > Nogomet
19 ogledov

Zaho izbral: Mevlja novi član Maribora

Mevlja Maribor dres Ljudski vrt Miha Vidrih/NK Maribor
Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je iz slovenskega nogometnega bazena potegnil novega mladega upa. Novi član slovenskih državnih prvakov je v ponedeljek postal branilec mlade slovenske reprezentance Nejc Mevlja, ki v Ljudski vrt prihaja brez odškodnine.

Nejc Mevlja je s prestopom k Mariboru šel po sledeh Gorana Cvijanovića in Etiena Velikonje, nekdanjih soigralcev pri Gorici, ki sta novogoriški športni park že pred leti zamenjala za Ljudski vrt. 22-letni član mlade reprezentance Slovenije je z vijoličastimi podpisal pogodbo do 31. maja 2015.

"Zelo sem vesel. Vsak ne pride v ta klub, hvaležen sem vsem pri NK Maribor, da so me kljub poškodbi sprejeli odprtih rok. Vse bom storil, da dokončam okrevanje in upam, da se bom za zaupanje oddolžil na igrišču," je po podpisu pogodbe za uradno spletno stran kluba (www.nkmaribor.com) dejal Mevlja. Zdaj že nekdanji član Gorice počasi, a zanesljivo okreva po poškodbah, ki jih je utrpel v prometni nesreči.

"Seveda (ta trenutek, op. a.) ne bo nikdar pozabljen, a sem ga uspel odmisliti. Ko sem izvedel, kako dolg premor me čaka, se mi je sprva podrl svet. Prva dva tedna sploh nisem mogel spati. S pomočjo družine, punce in zdravnikov pa sem se nato znebil črnih misli ter po uspešno opravljeni operaciji križnih vezi začel novo poglavje," se zdaj spominja Mevlja:

"Zahvaljujem se dr. Ambrožiču, ki mi je omogočil, da se bom spet lahko ukvarjal z nogometom. Po zdravniških napovedih je stanje spodbudno, okrevanje naj bi trajalo še mesec in pol do dveh. Lahko tečem, ne smem še početi hitrih gibov, a so mi že dovoljene določene vaje z žogo in počasi vračam nogometne občutke. Dogovorjeni smo, da po ureditvi vseh zadev prihodnji ponedeljek pridem v Maribor in potem bom v mojem novem okolju nadaljeval z aktivnostmi."

Polnih devet mesecev izven igrišča

Po lastnih besedah naj bi bil po devetih mesecih okrevanja za povratek na zelenice pripravljen nekje med novembrom in decembrom, v osrčju zadnje vrste pa bo predstavljal konkurenco standardnima Aleksandru Rajčeviću in Arghusu.

"O dosežkih Maribora lahko govorim le z izbranimi besedami, res velike pohvale za vse uspešne predstave. Prva misel je - drug svet. Zato sem še posebej vesel, da sem tukaj. Verjamem, da bi med zimskimi pripravami že lahko sodeloval pri vseh aktivnostih z ekipo. Polnih devet mesecev sem izven igrišča, komaj čakam, da mine še to zadnje obdobje brez nogometa. Konkurenca v Mariboru je velika, a se ne bojim izziva. Boljša, kot je ekipa, boljše igraš. Konkurenca prinaša napredek in povečan trud," je še dejal Mevlja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.