Šport > Nogomet
7 ogledov

Zaho sanjal o tako superiornem Mariboru

Zlatko Zahovič verjame, da lahko Real sezono konča s tremi lovorikami. (Foto: Ni Žurnal24 main
Maribor ima po novem porazu Olimpije na vrhu lestvice že 18 točk prednosti. Naslov je že oddan, vijoličasti pa lahko že slavijo deseti naslov državnih prvakov.

Kljub lepi prednosti pa nogometaši iz štajerske prestolnice nikakor ne želijo počivati na starih lovorikah. "Zelo dobro nam je uspelo. Od začetka se je videlo, da so fantje z mislimi v igri. Tekma je bila že od začetka dinamična, nasprotnik nas je prisilil z visokim presingom, da odigramo tudi kakšno žogo po zraku, tako da nam sprva ni dovoljeval veliko igre po tleh. Vztrajnost nas je nagradila pri prvem golu, to se je moralo zgoditi, kajti Etien vrši izreden pritisk na branilce nasprotnika. Potem je bilo vse lažje, vrstile so se prilike ob všečni igri že v prvem polčasu. Po pritisku že do odmora pa smo zabili še drugi gol v začetku drugega polčasa, ki je nasprotnika popolnoma umiril in tako izkušena ekipa, kot jo imamo, je privedla dvoboj mirno do konca," je po zmagi proti Celju s 3:1 dejal strateg Maribora Darko Milanič, ki ne želi preveč razmišljati o velikanski prednosti: "Imamo res lepo prednost, ki jo želimo obdržati. Ne sme pa nas pretirano zanimati ta razlika, ampak mora biti v ospredju to, da nastopamo disciplinirano, ob tem pa v igri tudi uživamo. Proti Celju nam je uspelo in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje."

Ob zmagi proti Celju velja izpostaviti tudi 16-letnega Petra Stojanovića, ki je v nedeljo debitiral na slovenskem prvoligaškem prizorišču. "Občutki so fenomenalni. Navijači so mi pomagali s spodbujanjem in je bilo lažje narediti prve članske korake," je po nastopu dejal Stojanović, ki je postal najmlajši igralec z nastopom za NK Maribor v klubski zgodovini: "Prva misel ob vstopu na igrišče mi je bila, da bi čim boljše zaigral in poskusil zabiti gol. Sprva je bilo nekaj treme, a je hitro minila. Po nekaj dotikih z žogo sem se sprostil. Najprej trener, nato starejši soigralci so mi pomagali z nasveti, mi povedali, kje se moram postaviti. Ko sem začutil še podporo s tribun, je bilo še lažje."

Zaho sanjal o takšnem Mariboru

Eden od najzaslužnejših za velike uspehe Maribora v zadnjem času je tudi športni direktor Zlatko Zahovič. Po njegovem prihodu na čelu vijoličastih se je začela pisati nova zgodba o uspehu. "Ko sem prišel v klub, sem sanjal o tako superiornem Mariboru, o tako celovitem Mariboru na vseh področjih, vendar kljub vsemu nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše. Še naprej želimo napredovati," pa legendarni Zaho želi še boljši Maribor. In tako je tudi prav!

Kaj je z Italijani?

V zadnjem času se vse več govori tudi o vročem dogajanju na Fazaneriji. Mura 05 še naprej igra odlično, nazadnje je orožje položila še Olimpija, ki jo je s svojim 14. zadetkom v sezoni potopil kdo drug kot odlični Nusmir Fajić. Precej drugačno pa je stanje na bančnem računu. Težke gospodarske razmere nikakor ne gredo na roko prvoligašu iz Murske Sobote. Igralci naj že nekaj mesecev ne bi prejeli plače. Tako kot že nekaj mesecev pa še naprej poslušajo obljube, da bodo klub pred črnim scenarijem rešili skrivnostni italijanski investitorji. Predsednik Miroslav Topič in "rešitelji" ponosa Prekmurja naj bi se končno sestali v ponedeljek zvečer v Novi Gorici, kjer bi podpisali pogodbo, a do sestanka znova ni prišlo. Navijači se tako še naprej upravičeno sprašujejo, kaj se bo zgodilo z njihovim ljubljenim klubom. Časa je namreč vse manj, licenciranje za naslednjo sezono je pač vse bližje ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.