Šport > Nogomet
23 ogledov

Zahovič, Majdičeva, Divac, Messijev dres ...

Rašo Nesterović, Košarka brez meja Benjamin Kovač
Samo še nekaj dni ostaja do SPORTO konference, vodilnega regionalnega dogodka o marketingu in sponzorstvih v športu, ki se bo v Portorožu, ki se bo torej za dva dni prelevil v Sportorož, odvil med ponedeljkom in torkom (21.-22.11.).

Tokratno konferenco, na kateri ne bo manjkalo znanih športnih imen, kot so Petra Majdič, Rašo Nesterović, Zlatko Zahovič ali Vlade Divac, bo še posebej zaznamovala FC Barcelona: eden osrednjih predavateljev bo namreč Didac Lee, član uprave Barçe za nove tehnologije, v SPORTO dobrodelni dražbi pa se je mogoče potegovati za dres Barcelone s podpisom Lionela Messija.

Ste se uporabniki družabnih omrežij, kakršna sta Facebook in Twitter, kdaj vprašali, kako bi bilo, če bi upravljali profil z nekaj (deset) milijoni "fanov" oz. "sledilcev"? Eden od njih – Didac Lee, najmlajši član sedanje uprave FC Barcelone, enega najuspešnejših nogometnih klubov zadnjih nekaj let – v ponedeljek prihaja v Slovenijo, kjer bo predaval prav o tem.

Kot vedno tudi tokrat ne bo manjkalo aktualnih in ključnih tem iz sveta športnega marketinga in sponzorstev. Je ključ do uspeha v zgodbah, ki presegajo okvire klasičnega oglaševanja? Bo nekaj takega prihajajoče evropsko prvenstvo v košarki? Slabi dve leti pred začetkom EuroBasketa 2013 bodo o tem spregovorili vodilni možje domače in svetovne košarkarske zveze; prihaja tudi generalni sekretar FIBA Europe Nar Zanolin.


O aktualnih športno-marketinških trendih bodo govorili Mitja Petrovič, direktor skupine Publicis, Toby Hester izreden strokovnjak in direktor Evropskega sponzorskega združenja (ESA), ki je ta čas pri Castrolu zadolžen za vsa nogometna sponzorstva. Brez dvoma ne velja zamuditi niti predavanja Andreasa Gollhoferja, ki bo spregovoril o Milki, sponzoriranju smučanja in vključevanja ambasadorjev, med drugim tudi Tine Maze.

Letošnja konferenca, ki bo 21. in 22. t. m. v (S)Portorožu, poleg predavanj vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov ponuja tudi vpogled v izkušnje nekdanjih in aktivnih vrhunskih športnikov. Kljub temu, da je moral zaradi neodložljivih obveznosti odpovedati sicer že potrjeno udeležbo, bo v ekskluzivnem video intervjuju prisoten tudi nekdanji srbski košarkar, zdaj predsednik olimpijskega komiteja Srbije, Vlade Divac. V Portorožu bo tudi Rašo Nesterović, ki je tako kot Divac, sicer eden od začetnikov multikulturalizacije lige NBA, v letih, preživetih "čez lužo", dodobra spoznal ameriški športni ustroj.

Presenečeni bi bili nad tem, kaj Petra Majdič ve o športnem marketingu. Vas zanima, kaj se je kot vrhunska športnica naučila iz partnersko-sponzorskih sodelovanj in kaj bi svetovala podjetjem glede izkoriščanja potenciala športnikov? Prav tako bo zanimivo slišati, kaj o povezovanju nogometnih klubov v regionalno ligo meni Zlatko Zahovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.