Šport > Nogomet
122 ogledov

Zahovič na spisku 10 največjih primadon

Zlatko Zahovič je za Grke nastopal v sezoni 1999/00. (Foto: Reuters) Reuters
Športnega direktorja Maribora Zlatka Zahoviča je angleška spletna stran Who Ate All the Pies uvrstila na seznam desetih največjih primadon. "Slovenski Diani Ross", kot so zapisali Angleži, družbo delata Ashley Cole (Chelsea), Adel Taarabt (QPR) in mnogi drugi.

"Naredili bomo kratek obvoz z anglocentričnega seznama in nanj uvrstili Diano Ross slovenskega nogometa (ima tudi takšno pričesko!)," so se na račun Zlatka Zahoviča, nekdanjega odličnega nogometaša in trenutnega športnega direktorja Maribora, pošalili na spletni strani Who Ate All the Pies. Angleški avtorji so sestavili seznam "Top 10 primadon", na katerem so po njihovih besedah nogometaši, ki so se kljub slovesu možatosti obnašali kot otroci.

"Potem ko je po odličnih predstavah na Euru 2000 postal nekakšna zvezda v Evropi, se je Zahovič s Slovenijo leta 2002 uvrstil na svoje prvo svetovno prvenstvo," nadaljujejo razlago pri šaljivi spletni strani. "Ko je bil zamenjan po uri igre na prvi tekmi skupinskega dela proti Španiji, je Zahovič povedal selektorju Srečku Katancu: 'Lahko kupim tvojo hišo, lahko kupim tvoje naselje, lahko kupim tebe!' in odvihral s stadiona v svoj hotel. Katanec je brez razmišljanja Zahoviča poslal domov in po koncu turnirja odstopil. Da bo jasno – Slovenija je bila v skupini B zadnja z nič točkami."

V izbrani družbi

Zahovič je na seznamu zasedel sedmo mesto, pred Jamesom Collinsom (Aston Villa), Adelom Taarabtom (Queens Park Rangers) in Paulom Pogbajem (Manchester United), "boljši" od Zahoviča pa so bili Charles N'Zogbia (Aston Villa), Jermaine Pennant (Stoke City), Amr Zaki (Zamalek), Ashley Cole (Chelsea), Sam Allardyce (West Ham United) in Lee Trundle (Neath). Njihovi grehi?

Collins na ekipnem fotografiranju leta 2010 ni želel sneti kape, ker je bilo po njegovem mnenju prehladno, klubski mojstri pa so morali nato s pomočjo photoshopa izbrisati sledi njegovega pokrivala. Taarabt se glede na svoj učinek (en gol v letošnji sezoni Premier League) preprosto preveč izpostavlja, medtem ko je mladi Pogba od Manchestra Uniteda baje zahteval tedensko plačo 54 tisoč evrov, in to kljub temu, da je za prvo ekipo odigral vsega osem minut.

Na priprave z desetdnevno zamudo

N'Zogbia je iz Newcastla Uniteda pobegnil z besedami, da želi igrati za "velik klub", od takrat pa je prestopil k Wiganu Athleticu in Astonu Villi. Pennant vozi kromiranega astona martina, Zaki pa je po nekaj izvrstnih predstavah za Wigan zaspal na lovorikah, na priprave egiptovske reprezentance enkrat celo zamudil deset dni (brez opravičila!), nato pa v anonimnosti in po seriji klubskih kazni pobegnil nazaj k Zamaleku.

Cole je samooklicana princesa, dodajajo avtorji, ki ga bo njegova izjava, da je potem, ko mu je Arsenal ponudil le 66 tisoč evrov plače, "skoraj zapeljal s ceste", spremljala do konca življenja. Kasneje je za boljšo plačo seveda prestopil k Chelseaju. West Hamov trener Sam Allardyce je pred časom famozno izjavil, da sta zanj bolj kot Bolton ali Blackburn primerna Inter ali Real Madrid. "Zame ne bi bil problem trenirati ti moštvi, saj bi dvojno krono ali državni naslov osvojil vsako leto," je dejal Allardyce.

Prvo mesto je osvojil Lee Trundle, ki je s prestopom k Swanseaju zaslovel leta 2003, pri takratnih 26 letih pa je priljubljeni oddaji Soccer AM kar sam pošiljal videe svojih preigravanj. Skromno, ni kaj. Ker je bil prepričan, da ga čakajo velike reči, je kot prvi igralec izven Premier League zaščitil svoje ime, njegova kariera pa se je hitro ustavila. Hodil je z eno izmed pevk skupine Atomic Kitten, potem ko jo je osvojil z besedami, da igra za Liverpool. Takrat je igral (bolje rečeno sedel) za drugoligaša Bristol City. Nazadnje je bil član velškega prvoligaša Neath FC.

Komentarjev 1
  • reddevil 12:36 03.april 2012.

    Še en dokaz, da so šprtniki najboljši promotorji Slovenije. Vprašanje je le če angleži vedo v kateri ligi igra klub z imenom Slovenija.