Šport > Nogomet
6 ogledov

Zahovič: Nihče se ne sramuje svojih napak

V štajerskem taboru se še vedno niso sprijaznili z odločitvami sodnika Juga, ki je v 26. kolu nogometnega prvenstva med Interblockom in Mariborom pokazal kar tri rdeče kartone.

Slovensko nogometno prvenstvo se počasi preveša v zadnjo, odločilno četrtino. Prednost aktualnih prvakov iz Domžal je bila kljub spodrsljajem čete Slaviše Stojanoviča najverjetneje le prevelika, čeprav se v taboru Interblocka najbrž s to tezo ne bi strinjali. Trener Dražen Skočić je imel prav, ko je zatrjeval, da v moštvu vlada pozitivno vzdušje, v zadnjih dveh tednih pa so Ljubljančani z zmagama proti Domžalam in Mariboru zarisali skico šampionskega moštva, ki naj bi po prepričanju Joca Pečečenika že v naslednji sezoni narekovalo ritem prvenstva.

Branko Horjak želi srečanje v Ljubljani čim prej pozabiti. © Dejan Slokar

 
V Domžalah je v deževnem vremenu odločil dolgo kritizirani Hrvat Ivan Jolić , slednji pa je bil mož odločitve tudi konec prejšnjega tedna, ko je v Ljubljani padlo še moštvo podobnih ambicij – Maribor . Kljub zmagi v taboru Interblocka priznavajo, da je v igri še veliko rezerv, povsem drugačnega mnenja pa so v Mariboru, kjer so ves svoj gnev zlili na sodnika Mateja Juga . Jug je po prepričanju Štajercev z izključitvami Suada Filekoviča in Niltona usodno zaznamoval srečanje in Mariboru onemogočil vse možnosti za vrnitev v igro. Trener Branko Horjak zaradi strahu pred morebitno kaznijo ne želi dajati izjav in tako ne želi komentirati sojenja, bolj zgovoren pa je bil športni direktor Zlatko Zahovič , ki celo meni, da sodniške napake niso naključne. "Tukaj ni kaj komentirati. Lahko rečem le to, da se tisti, ki so odgovorni za te napake, ne sramujejo ničesar. So pa vsi zadovoljni. Pritožba ne bi imela nobenega smisla. Ne preostane nam nič drugega, kot da pljunemo v roke in poskušamo to tekmo čim prej pozabiti. To se dogaja že ves čas in ne vem, zakaj je temu tako. Dejstvo je, da v Ljubljani kaj več nismo mogli storiti. In to ne po naši krivdi," je za zurnal24.si povedal Zahovič .

 
 

Lahko rečem le to, da se tisti, ki so odgovorni za sodniške napake, ne sramujejo ničesar. So pa vseeno vsi zadovoljni.

Zlatko Zahovič

 
Srečanje v Ljubljani je bilo zanimivo tudi zaradi "zvezdniške" zasedbe na tribunah. Že dolgo časa si nista tako blizu stala akterja južnokorejske zgodbe Zlatko Zahovič in Srečko Katanec , ki sta bila tudi tokrat zvesta svojim načelom in nista spregovorila niti besedice. "S Katancem se sploh nisem obremenjeval. V Ljubljano sem prišel osredotočen na svoje moštvo, za vse ostalo mi je pa povsem vseeno. O tem, ali je Srečko na tribunah ali ne, je povsem brezpredmetno razpravljati," je še dodal Zahovič . Na stadionu Žak so poleg omenjenih starih "znancev" srečanje spremljali tudi selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek , s svojo prisotnostjo pa je pozornost vzbujal tudi glavni protagonist združevanja Olimpije župan Zoran Janković .

Suad Filekovič (desno) je moral zaradi opletanja s komolci igrišče zapustiti že v 41. minuti tekme. © Saša Despot

 
V Lendavi je šok terapija z menjavo trenerja učinkovala. Po remiju in štirih porazih je Nafta doma dosegla prvo spomladansko zmago, s katero je novi trener edinega prekmurskega prvoligaša Damir Rob več kot uspešno prestal svoj drugi "ognjeni krst" na klopi moštva iz Lendave. Zmaga je lahko tudi zavajajoča – po celoletni agoniji s trenerskimi licencami in presenetljivem odhodu hrvaškega strokovnjaka Nenada Gračana se je poslovil tudi športni direktor Marjan Dominko , ki je bil pravzaprav glavni pobudnik vseh trenerskih rošad. Slednji ne bo več opravljal funkcije športnega direktorja, bo pa kljub temu še vedno ostal v klubu, kjer se bo zdaj ukvarjal z marketinškimi dejavnostmi. Ali je bila to zgolj začasna rešitev ali postopno odstranjevanje motečega elementa, bo povedal le čas.

 

Preberite še ...

Derbi Interblocku, zmaga Domžal

Koprčani nadaljujejo po principu vroče-hladno. Prvoligaš iz Obale je še naprej med najbolj nepredvidljivimi prvoligaši, zagotovo zato, ker Vlado Badžim razpolaga z najmlajšo zasedbo v slovenskem prvenstvu. Mladi napadalni tandem Vito Plut-Darko Djukić je tokrat v Gorici poskrbel za novo odmevno zmago, a kljub temu poraz pred tednom dni proti Dravi svari, da Koprčane čaka še veliko dela. Drava je po daljšem času splavala na odrešilno osmo mesto, v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v Ligi pa se je znašlo Primorje , ki je v prvih dveh kolih spomladanskega dela prvenstva celo napovedovalo kandidaturo za hit pomladi. Za končne sodbe je torej še občutno prekmalu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.