Šport > Nogomet
28 ogledov

Zahovič: "Nogomet ni Pečečnikov svet"

Zlatko Zahovič Nik Rovan
Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič se je ostro odzval na očitne predsednika Interblocka Joca Pečečnika, ki je med drugim dejal, da je Maribor Interblocku ukradel mladega igralca.

Najboljšega strelca slovenske nogometne reprezentance smo skušali priklicati tudi mi, več sreče pa so imeli novinarji Ekipe, za katero je Zlatko Zahovič dejal: "Pečečnik je pomešal hruške in jabolka. Roko sem dal za igralce prve ekipe, za mlade pač ne. Ker nam je ukradel Ažbeta Juga in nato z njim zaslužil. Prestop se je zgodil brez naše vednosti. Ampak zaradi tega nismo zganjali vika in krika. Bili smo tiho in tudi sami sprejeli svoj del krivde, kajti dejstvo je, da so pravila NZS glede mladih igralcev zelo jasna. Gre za fante brez pogodb, nimamo se kaj pogovarjati. Oni bodo dobili, kar je določeno v pravilih, glede igralcev članskih ekip pa je bilo vse, kar je bilo dogovorjeno, doslej tudi uresničeno.“

Zahovič glede Pečečnika nadaljuje, da "nogomet očitno ni njegov svet“, saj naj bi bil preveč odsoten. Od glavnega mecena Interblocka pričakuje opravičilo, podobno kot, tako mariborski športni direktor, se je Pečenik opravičil, potem ko je očrnil Mariborčane ob prestopu Josipa Iličića v Palermo. Zahovič meni celo, da se želi Pečečnik „z udrihanjem čez Mariborčane prikupiti Ljubljančanom, ki ga nikoli niso sprejeli“.

Ampak veliki finale je šele sledil: "Sicer pa je treba razumeti igralce in njihove starše, da nočejo biti v neambicioznem klubu, ki ne želi napredovati v višji kakovostni razred tekmovanja. Za igralce po 15, 16 letu je vsak dan v Interblocku izgubljen dan, vsak trening izgubljen trening, medtem ko naši kadeti in mladinci že igrajo za prvo ekipo in se borijo za članske lovorike.“ Vseeno je Zahovič priznal, da se v mlajših Interblockovih selekcijah dela dobro, da veliko mladih dobi priložnost med člani, a jim potem „vodstvo kluba ukrade sanje“.