Šport > Nogomet
18 ogledov

Zahović o nasledniku: "Kek je naš"

zahovič gajser milanič Maribor-Željezničar Anže Petkovšek
Priprave na novo sezono so le nekaj dni po koncu stare dobile nepričakovan obrat. Maribor po petih sezonah zapušča Darko Milanič, slovenski evroligaš pa mora na čelu s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem hitro najti njegovega naslednika. Priprave so namreč pred vrati, medtem ko Zahović pravi, da bi najraje pripeljal Joséja Mourinha.

Športni direktor nogometnega kluba Maribor Zlatko Zahović je na torkovi novinarski konferenci v Ljudskem vrtu dejal, da je bila nenadna odločitev trenerja Darka Milaniča za klub velik šok in presenečenje.

Moštvo še nima novega trenerja, pogovori s strokovnjaki pa so v polnem teku. Mariborčani bodo ime novega stratega predstavili v nekaj dneh, kot glavni favorit pa se je profiliral nekdanji Milaničev pomočnik, legenda vijoličastih in aktualni trener Mure 05 Ante Šimundža.

Vodstvo mariborskega prvoligaša se je v ponedeljkovih večernih urah bržkone samo spogledalo, ko je odjeknila novica, da trener Milanič po petih letih in številnih osvojenih naslovih zapušča moštvo. Izolan je še pred dnevi po novi osvojeni državni in pokalni lovoriki zatrjeval, da so njegovi cilji vezani na NK Maribor, saj "kljub temu da je Primorec, ne zna loviti rib", nato pa je v ponedeljek presenetil s svojim odhodom. Milanič je za tri leta podpisal pogodbo z graškim Sturmom, kjer je med letoma 1993 in 2000 tudi igral.

Potem ko se je nogometna sezona minulo sredo končala s pokalno tekmo, ki jo je v Kopru proti Celju dobil Maribor, se je glavnina športnih delavcev Maribora podala na zaslužen dopust, ki ga je v ponedeljek predčasno prekinila. Presenečen je bil tudi športni direktor Zahović.

Vseskozi govoril, da ostaja

"To je bil za vse nas velik šok. Darko je preživel pri nas pet vrhunskih let, sodelovanje je bilo odlično, zdaj bo vse skupaj velik korak tudi za nas. Še toliko večje presenečenje je bilo, ker je Darko vseskozi govoril, da ostaja pri nas," je na novinarski konferenci v Mariboru dejal Zahović.

Darko Milanič Šimundža Maribor Ljudski vrt | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Ta ni želel konkretneje govoriti o nasledniku, pravi, da bo vse jasno v nekaj dneh. "Priti mora zmagovalec, to je jasno. Omejene so sicer finance, izbor niti ne. Če ne bi bile omejene finance, potem bi tukaj zdaj sedel (José) Mourinho. Maribor je od Darka izvlekel maksimum, čeprav je imel še eno leto veljavno pogodbo, bi bilo zdaj nekorektno zahtevati odškodnino. Kandidat za naslednika je vedno in zgolj samo eden," je povedal.

Zahović je tako že 24 ur v pogovorih z morebitnimi novimi trenerji. "Znano bo v naslednjih dneh, vse skupaj se hitro odvija. Računal sem, da bo novo ime znano že danes, a se odpirajo nove opcije, ne želim biti prehiter. Zna biti, da bo novi trener tudi tujec, a ni rečeno, da Portugalec. Dobili smo tudi ponudbe domačih trenerjev, smo edini klub v Sloveniji, kjer se trenerji sami ponudijo. Dejstvo je, da naši cilji ostajajo isti, navijači pa tudi," je dejal nekdanji vrhunski nogometaš.

"Kek je naš, to je dejstvo"

Moštvo se bo zdaj zateklo k rezervnemu načrtu, saj jih začetek nove sezone čaka že čez dober teden. "Ta sprememba bo zelo vplivala na delo ekipe. Dogovorjene so bile že prijateljske tekme, vse pod Darkovim vodstvom, prav gotovo se nam je porušil sistem. Darkova odločitev je nepričakovana, poznam pa razlog, zakaj se je tako odločil. Sicer pa je Sturm po mojem mnenju dosti slabši klub od Maribora in prepričan sem, da si naši igralci ne želijo tja. Prav tako menim, da nima toliko več sredstev kot naš klub," je dejal Zahović.

Zanikal je, da bi moštvo poslej vodil strateg ljubljanske Olimpije oziroma kakšen nekdanji trener največjih tekmecev. "Imate lestvico doma?" je dejal Zahović, ki prav tako ni komentiral morebitne vrnitve Matjaža Keka, ki zdaj bdi nad Rijeko: "Kek? Matjaž je naš, to je dejstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.