Šport > Nogomet
20 ogledov

Zahovič: "Olimpija nam ni pomembna!"

Zlatko Zahovič se je z NZS pogovarjal o sodelovanju, vendar le v času reprezenta Žurnal24 main
Po prvem večnem derbiju letošnje sezone se veselijo v vijoličastem taboru. Športni direktor Maribora Zlatko Zahovič pravi: "Zmaga nad Olimpijo je za nas sekundarnega pomena!"
Mi smo prišli zmagat zaradi prvega mesta. Če poleg tega premagaš še Olimpijo, toliko bolje, ampak to je sekundarnega pomena.
Zlatko Zahovič

Nogometaši Maribora se s polnim plenom vračajo v štajersko prestolnico. Na igrišču niso blesteli, toda, kot bi znal reči njihov športni direktor Zlatko Zahovič, pomembne so tri točke, za katere je zabil Robert Berič. V GALERIJI OBUDITE SPOMINE NA PRVI LETOŠNJI VEČNI DERBI

"Za nas je večjega pomena, kot premagati Olimpijo, biti na prvem mestu," je po koncu tekme v garažah stožiškega stadiona razpredal Zahovič. "Jaz njihovih problemov ne poznam in se vanje ne vtikam. Mi smo prišli zmagat zaradi prvega mesta. Če poleg tega premagaš še Olimpijo, toliko bolje, ampak to je sekundarnega pomena. Mi smo profesionalci, prišli smo, videli in zmagali ter smo prvi," je še povedal Zahovič.

Že na prvi naslednji tekmi v Lendavi moramo iti na vse tri točke in se počasi prebiti s tega nehvaležnega zadnjega mesta.
Davor Škerjanc

Pri Olimpiji so bili razumljivo manj prešerno razpoloženi. Davor Škerjanc je za Žurnal24 povedal: "Poraz nikjer ni prijeten, še posebej pa ne proti večnemu rivalu Mariboru. Na tekmi nismo pokazali tistega, kar smo se zmenili v slačilnici. Premalo smo imeli točnih podaj in premalo smo krožili z žogo, zato so lahko Mariborčani prišli do teh priložnosti. Eno so izkoristili v prvem polčasu, pa še to po naši napaki," je dejal Škerjanc. Dribler z Brkinov je bil eden redkih, ki so pri obeh moštvih prišli do priložnosti, a je njegov strel iz neposredne bližine Marko Pridigar v drugem polčasu ubranil.

"Pred tekmo smo si želeli vse tri točke, na koncu smo imeli zelo lepo priložnost, a smo zadeli prečko. Na kakšni drugi tekmi bi šla notri, a tokrat ni. Že na prvi naslednji tekmi v Lendavi moramo iti na vse tri točke in se počasi prebiti s tega nehvaležnega zadnjega mesta," je še dodal Škerjanc.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.