Šport > Nogomet
0 ogledov

Zahovič: 'Olimpija si je zaslužila več'

Žurnal24 main
Po sobotnem večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom v Ljubljani smo poklicali športna direktorja obeh klubov, Simona Sešlarja in Zlatka Zahoviča, ter ju povprašali za komentar srečanja.

Sobotni obračun v 13. kola PrveLige med Olimpijo in Mariborom na dotrajanem stadionu ŽAK je še enkrat več dokazal, da na slovenskem prostoru obstaja le en pravi derbi. Za popolno sliko je morda manjkal še kakšen zadetek, toda kljub temu si takih tekem v deželici na sončni strani Alp lahko samo želimo.

Olimpija je imela večino srečanja pobudo. Na koncu pa so zmaji kljub temu ostali praznih rok. Štajerce je razveselil Marcos Tavares, ki je smrtni udarec Ljubljančanom zadal v 83. minuti, ko je zadel z glavo po podaji Reneja Miheliča. Svoje priložnosti so imeli tudi domačini, vendar na čelu z izkušenim mojstrom Sebastjanom Cimerotičem nikakor niso našli poti mimo Marka Pridigarja, ki je celotno srečanje odlično varoval mariborska vrata. Dan po srečanju je bil športni direktor Maribora Zlatko Zahovič, razumljivo, dobre volje. "Po zmagi smo zelo zadovoljni, tudi zaradi tega, ker zmaga na derbiju pomeni še nekaj več kot druge zmage," je sprva dejal Zahovič, nato pa še dodal: "Olimpija si je zalužila več kot poraz. Seveda pa mi gledamo s svojimi očmi na vse skupaj in smatramo, da smo zmagali zasluženo. Vendar je Olimpija igrala odlično. Po mojem mnenju je bil derbi zelo dober, kvaliteten. Maribora pa je moral za zmago odigrati eno perfektno tekmo." Že v sredo se bosta večna tekmeca srečala še enkrat. Tokrat v pokalu. "Še ena zelo težka, zahtevna tekma za nas. Ne samo zaradi tega, ker igramo proti Olimpiji, temveč zaradi tega, ker ima Olimpija odlično ekipo, ampak Maribora vseeno ima nekaj več."

Mariborčani so nekoliko slabše startali v prvenstvo. Najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance pa pravi, da igralcev pod taktirko Darka Milaniča kljub slabšemu začetku ne gre tako hitro odpisati. "Zmaga proti Olimpiji pomeni veliko. Mi smo slabše startali v prvenstvo. To se dogaja tudi drugim ekipam, ki igrajo v Evropi. Na primer Zürich ima 16 točk manj kot vodilna ekipa v švicarski ligi. Ljudje na to sicer gledajo različno, toda to je nekaj normalnega, da ekipe, ki igrajo v Evropi zaostajajo v prvenstvu. Ampak nekateri so nas prehitro odpisali, ker mi imamo odlično ekipo." Torej Maribor še vedno cilja na naslov prvaka? "Kadar delaš v Mariboru moraš imeti najvišje cilje, ker je Maribor največji klub v Sloveniji in je opvsem normalno, da imaš take cilje. Naša strategija ostaja enaka. Torej, razmišljati o vsaki naslednji tekmi. Na koncu pa bomo zračunali, kako je bilo."

Nekoliko slabše volje so bili v taboru poražencev. "Vsekakor bi si glede na prikazano zaslužili več in lahko žalujemo za tremi ali pa vsaj eno točko, toda tako pač je v nogometu. Moramo gledati naprej. Mislim, da je ekipa igrala dokaj dobro. Pristop in želja sta bila na najvišji ravni in to je v tem trenutku tudi najpomembnejše," je povedal športni direktor Simon Sešlar. Kljub porazu pa razočaranje pri nekdanjemu reprezentanu ni bilo veliko: "Rezultat ni pozitiven, toda tekem bo še veliko. Najbolj pomembno je, da nadaljujemo z kontinuiteto solidnih oziroma dobrih iger. Sedaj si bodo tekme sledile zelo hitro, tako da časa za pogled nazaj ni. Mi smo že osredotočeni na naslednjo tekmo. Želimo pokazati podobno, predvsem pa si želim boljšo realizacijo priložnosti, ki jih imamo." Zmaji se bodo na naslednji tekmi znova pomerili z Mariborom. "Zavedamo se, da nas čaka ena zelo podobna tekma. Težka. Če želimo na taki tekmah zmagat, potem moramo priložnosti, ki si jih ustvarimo izkoristiti." Bo tekma v pokalu morda še pomembnejša, ker se vse odloča le na eni sami? "Nam je vsaka tekma pomembna. Res je, da na pokalni tekmi odloča le ena tekma. Vložek je malo večji, toda nič takšnega, da bi nas v naših dolgoročnih ciljih, ki jih imamo v tej sezoni in za prihodnost pri ustvarjanju ekipe, da bi nas zavajal. Seveda pa je naš cilj, da v pokalu poskušamo priti čim dlje, če bo možnost do konca. V sredo pa bomo seveda dali vse od sebe, da zmagamo," je še dejal Simon Sešlar in odšel novim izzivom naproti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.