Šport > Nogomet
125 ogledov

Zahović presenetil z izjavo po tekmi

Rudar Velenje Maribor Zlatko Zahović Saša Gajser Saša Despot
Mariborčani so na prvi tekmi po osvojitvi naslova državnega prvak ostali brez točk. V Kidričevem se je zmage veselil Aluminij (3:1).

Maribor je v 33. krogu Prve Lige TS izgubil proti Aluminiju in zabeležil četrti poraz v letošnji sezoni. Domačim sta v prvem polčasu zmago zagotovila Vedran Mesec, ki je dosegel dva gola, in Blaž Kramer. Tolažilni gol za novopečene slovenske prvake je tri minute pred iztekom rednega dela zabil Dino Hotić.

"Pričakoval sem tekmo, v kateri ne bomo optimalni, kar je razumljivo, potem ko smo že prvaki in imamo nekaj kadrovskih težav. Ekipa je bila relativno nova, z veliko igralci, ki so doslej manj igrali. Pričakoval sem, da ne bo lahko, nisem pa tega, da se bomo tako odzvali pri njihovih protinapadih. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, čeprav smo z menjavami skušali nekaj narediti, dosegli ta zadetek, vendar prave prevlade nismo uspeli imeti. V prvem polčasu pa smo imeli pobudo, a premalo razpoloženih igralcev. Nasprotnik pa je bil zelo, zelo učinkovit iz protinapadov," je za Nkmaribor.si povedal Darko Milanič.

Trener Maribora je priznal, da je bilo njegovo tveganje zavestno. Tekme, ki nimajo vpliva za končni razplet prvenstva, so idealna priložnost za preizkušanje novih taktičnih zamisli.

"V Kidričevem sta bila na igrišču Karničnik in Uskoković, ki doslej sploh še nista igrala. Bajde je dobil priložnost po daljšem času, Ahmedi drugič zapored. Hotića sem želel preizkusiti na bočnem položaju, saj bomo tudi v novi sezoni morali iskati rešitve, če se bo kje zapletlo. Vem, da po takšnem porazu ni prijetno, vendar je edina prava odločitev, da tudi igralci, ki so jih prej manj, dobijo dovolj minut, mi pa odgovore. Brez te igralne prakse bodo težko pokazali, kaj zmorejo in v kolikšni meri lahko računamo na njih. Drži, da so mladi odvisni od ostalega dela moštva, v kakšnem dnevnem stanju je. Kljub temu pa sem v Kidričevem pričakoval več," je dodal Milanič.

Zahović: To je Maribor!

Po bledi predstavi Maribora se je oglasil tudi športni direktor Zlatko Zahović, ki pa je svojim varovancem namesto kritike namenil spodbudne besede. "Še bolj sem zdaj ponosen na prvake," je dejal nekdanji slovenski reprezentant in pojasnil svoje razmišljanje.

"Ekipa je še enkrat več dokazala in pokazala, da zna samo tekmovati ter osvajati lovorike. Prijateljskih, nepomembnih tekem pa ne zna igrati. To je Maribor, zato smo v prejšnjih letih imeli toliko velikih trenutkov in odigrali toliko tekem na evropskem prizorišču. Ker znamo tekmovati. Zato so v Ljudskem vrtu gostovali tudi Chelsea, Tottenham, Schalke, Sevilla, Sporting, Lazio... Ni razloga za slabo voljo. Po tem porazu je še lepše biti športni direktor in se že veselim Evrope," je za klubsko spletno stran še povedal Zahović.

 
Komentarjev 18
  • Žurnalček 18:14 16.maj 2017.

    Bosanđeros , pošto bod ?

  • Vik Cankar 20:40 15.maj 2017.

    še Tramp niža davke ti jih boš pa dvignu, te nečem ljeti ,

  • Vik Cankar 20:40 15.maj 2017.

    še Tramp niža davke ti jih boš pa dvignu, te nečem ljeti ,