Šport > Nogomet
1441 ogledov

Zahović razkril, kdaj je spoznal, da je Maribor zgodovina

Zlatko Zahović Profimedia
Eden najboljših slovenskih nogometašev vseh časov je pred mesecem dni odstopil z mesta športnega direktorja nogometnega prvoligaša iz Maribora.

Po slovesu od Ljudskega vrta se je izogibal nastopom v javnosti, medijski molk je prekinil s pogovorom za športni časnik Ekipa SN, pri tem pa ocenil, da je bil odhod po skoraj 13 letih zanj najboljša odločitev.

Zahović je v obširnem pogovoru za športni dnevnik dejal, da je ponosen na svoje opravljeno delo v funkciji, ki jo je prevzel 1. avgusta 2007. Odločitev za odhod nikakor pa ni bila lahka. "To je moja najtežja odločitev in menim, da hkrati najbolj pravilna. Prvič se mi je zgodilo, da nisem bil samo profesionalec, ampak je to moj klub, klub moje mladosti, ki mi je v mlajših selekcijah dal nogometno osnovo za poznejši razvoj. Da, mislim, da je to zame najboljša odločitev."

Kot prelomni dogodek pri njegovi odločitvi je izpostavil dogajanje po porazu z Bravom 7. marca. "Ko sem po porazu z Bravom videl Dareta, da je z igrišča odhajal zadovoljen, sem si rekel: 'To je to.' Takrat se je dokončno prelomilo. In še nekaj je. Ko sem vodstvu kluba malce nakazal, kaj nameravam storiti, sem brez njihovega 'da' videl, da se strinjajo. In to mi je olajšalo odločitev," je dejal 49-letni Zahović.

V pogovoru je potrdil tezo Milaniča v nedavnem intervjuju za Delo, da je Maribor na nek način postal žrtev lastnih uspehov, s katerimi je nerealno dvignil pričakovanja navijačev oziroma javnosti. "O tem ni nikakršnega dvoma. Poglejte moje intervjuje po prvi uvrstitvi v skupinski del evropskega tekmovanja. Rekel sem, da si z uspehi daješ vrvico okoli vratu. In tudi pozneje sem po odmevnih dosežkih opozarjal na takšne stvari, toda ko zmaguješ, tega nihče ne sliši ali noče slišati. A tudi to je razumljivo, saj so misli večine takrat drugje."

Pod njegovim direktorskim mandatom se je v Mariboru v zadnjih 13 letih obrnilo okrog 150 milijonov evrov, s čim podobnim se ne more pohvaliti noben športni kolektiv v Sloveniji, izpostavlja Ekipa SN. "V predsednika Bojana Bana imam takšno zaupanje, da vem, da je dobro obrnil vsak evro, kar velja tudi za športni del. Za vse druge ne vem," je o financah dejal Zahović in poudaril, da je Maribor v dobri finančni kondiciji, kar je predvsem pomembno v tem obdobju pandemije novega koronavirusa.

"Maribor bo največji športni zmagovalec koronavirusa. Ker je finančno tako dobro preskrbljen, da trenutne razmere ne bi smele vplivati na nič. Mislim, da bodo vsi prvoligaši imeli težave, Maribor jih po mojem mnenju ne bi smel imeti," je ocenil.

Kot je pojasnil, je bila politika kluba vedno varčevati za težke čase. "Zdaj so prišli. Maribor finančno stoji zelo dobro in vsem, ki so zdaj v klubu, je treba dati veselje, upanje, spoštovanje. In njihovim družinam. Ni jih treba pošiljati na čakanje, ker so klubu dali ogromno. In zdaj je čas, da jim ta vrne. Ker denar je. Zdaj je treba pokazati, koliko je Maribor pripravljen narediti za njih."

V pogovoru se je Zahovič še dotaknil širšega odziva na pandemijo. "Pohvalil bi vse zdravstvene delavce, ki so na prvih bojnih črtah, kot pravimo, prav tako zaposlene v trgovinah, policiste ... To so pravi heroji, vsi pa se čuvajmo, bodimo zdravi, se podpirajmo in prepričan sem, da bomo iz vsega tega prišli kot boljši ljudje," je še povedal za časnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.