Šport > Nogomet
18 ogledov

Zahovič: Še dobro, da tekma ni jutri

Zahovič Balantič Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče Jan Krstovski
Izkušnje Zlatka Zahoviča z največjih evropskih tekem bodo Mariboru v četrtek prišle še kako prav. Tudi ko gre za sproščanje napetosti.

Veliko manj poleten kot v času, ko je kot član Benfice obiskal idilično okolico Jereza, se je Zlatko Zahovič na enem od zadnjih treningov pred četrtkovo tekmo v Sevilli pridružil članom prve ekipe Maribora v igranju pepčka. 

"Kaj se je spremenilo? Malce težje tečemo," se je svojega prvega gostovanja v dirkaškem mestu slabih sto kilometrov od andaluzijske prestolnice v smehu spomnil Zahovič. Zdi se, da se je bore malo spremenilo tudi v pripravah vijoličastih, četudi gre za eno od največjih tekem v klubski zgodovini.

Brez predoziranja s Sevillo

Zahovič je supaj s trenerjem Antejem Šimundžo sestavljal postavo enega pepčka, drugo ekipo je imel pod nadzorom Miran Pavlin, ki je še posebej glasno slavil, ko je kateri izmed igralcev doživel sramotnih 20 podaj v sredini. Zdaj je seveda čas za sproščenost, ki bo iz sekunde v sekundo izginjala, ko se bo v četrtek bližala tekma. Tega se zaveda tudi Zahovič.

"Seveda smo se tudi namerno ustavili nekoliko dlje od Seville. Štirje dnevi Seville bi bili preveč, mogoče bi se že preveč navadili na tisto ozračje, ki vlada v mestu oziroma blizu njihovega stadiona. V sredo gremo torej v Sevillo, tam se seveda adrenalin in vsa druga razmišljanja že precej dvignejo," je nadaljeval nekdanji član Valencie, ki poskuša igralcem pomagati na več načinov.

Samozavest osnova za takšen ambient

"Z eno pozitivno energijo. Igralci in ekipa morajo verjeti vase, kajti to je osnova, da prideš v en takšen ambient, kakršen je Sevilla, na eno tako pomembno tekmo. Da se ne ustrašiš, da igraš zelo samozavestno, da se zavedaš, da se lahko enakomerno kosaš ali si še boljši od Seville," dodaja.

Zahovič kot član netopirjev z vzhodne španske obale na stadionu Ramón Sanchéz Pizjuán nikoli ni zaigral. Sevilla je bila takrat celo v drugi ligi, medtem ko je Zahovič z Valencio igral finale Lige prvakov. Športni direktor vijoličastih je prepričan, da lahko Maribor v seviljski četrti Nervión zadene tudi večkrat.

"Zakaj ne bi zadeli večkrat?"

"Ta tekma bo nekoliko drugačna, ker pričakujemo precej bolj ofenzivno Sevillo. Sevillo, ki se bo doma želela odkupiti svojim navijačem proti NK Maribor. Priložnost je naša, ker če bomo dolgo zdržali z rezultatom, ki je aktiven, bo nervoza vedno večja, Maribor pa je na redkokaterem gostovanju ostal brez zadetka. Zakaj ne bi zadeli večkrat?" se je vprašal Zahovič.

"Trenerju sem rekel, da je dobro, da je danes torek, kajti en dan pred tekmo ne maram tako dobre igre, imam raje dva dni prej. Ampak bo dobro. Imel sem enega soigralca, ki je bil v španski ligi zelo znan – bivši kapetan (David) Albelda ... On je vedno rekel, da se vedno zelo dobro počuti dan pred tekmo. Seveda malo v šali, v negativnem smislu. Tega ne želim svojim igralcem."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:46 26.februar 2014.

    Veselim se enajstmetrovke proti vam !