Šport > Nogomet
10 ogledov

Zahovič: Slovenija superiorna

zahovic_celje_main_katic
1/37
Žurnal24 main
Zlatko Zahovič si je v živo ogledal zmago Slovenije nad Avstralijo na novem stadionu v Stožicah. Stadion je primerljiv z vsemi najsodobnejšimi stadioni v Evropi, meni nekdanji reprezentant.
Stadion je ravno prav velik glede na velikost države. Normalno je, da bi bil stadion v določenih trenutkih, recimo ob največjih uspehih reprezentance, premajhen, tudi če bi imel kapaciteto 30 tisoč sedežev.
Zlatko Zahovič

Športni direktor nogometašev Maribora in nekdanji zvezdnik slovenske nogometne reprezentance Zlatko Zahovič je po krstni tekmi Slovenije na novem stadionu v Stožicah strnil vtise o novi pridobitvi slovenskega športa: "Zelo dobra tekma in odlično vzdušje, predvsem pa odličen stadion, na katerega smo vsi športniki in vsa Slovenija in ljubitelji nogometa ponosni. Nič ni manjkalo. Ob zmagi reprezentance pa je vse le še bolje."

Ravno prav velik
Zahovič stadion primerja z najsodobnejšimi stadioni v Evropi, ki ljubiteljem nogometa zagotavlja vse udobje, ni pa mnenja, da je na njem premalo sedežev: "Stadion je ravno prav velik glede na velikost države. Normalno je, da bi bil stadion v določenih trenutkih, recimo ob največjih uspehih reprezentance, premajhen, tudi če bi imel kapaciteto 30 tisoč sedežev. Menim, da je 16 tisoč sedežev ravno prav. Županu Ljubljane čestitam za izpeljani projekt."

Dvig klubskega nogometa
Nekdanji nogometaš Porta, Olympiacosa in Valencie meni, da se bo z novimi objekti dvignila tudi kakovost slovenskega klubskega nogometa: "V Mariboru smo veseli, da je Ljubljana dobila stadion. Želimo si močne Olimpije in ljubljanskega športa. Prepričan sem, da je stadion predpogoj, da se Olimpija, ki precej zaostaja za nami, dvigne in se nam približa. Tako bo na veljavi in kakovosti pridobila tudi slovenska liga, novi stadioni pa so pogoj za to."

V primerjavi z državami nekdanje Jugoslavije smo na področju nogometne infrastrukture daleč pred vsemi. Lahko rečem, da smo in bomo vodilni v kolektivnih športih, tudi kar zadeva športne rezultate.
Zlatko Zahovič
Slovenija vodilna na področju nekdanje Jugoslavije
Slovenija je bila glede na zastarelo infrastrukturo dolgo grdi raček, celo na področju nekdanje Jugoslavije. Z novimi objekti v Celju, Mariboru in Ljubljani je zgodba drugačna. "V primerjavi z državami nekdanje Jugoslavije smo na področju nogometne infrastrukture daleč pred vsemi. Lahko rečem, da smo in bomo vodilni v kolektivnih športih, tudi kar zadeva športne rezultate. Podrobno spremljam tudi mlajše kategorije, kjer smo že superiorni glede na narode nekdanje skupne države. To pomeni, da se odlično dela in da imamo tudi sodobno infrastrukturo, ki je v preteklosti manjkala. Nova stadiona se gradita tudi v Kopru in Ajdovščini. Vsi pogoji so, da se zavihajo rokavi in obrodijo sadovi," zaključuje Zahovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.