Šport > Nogomet
37 ogledov

Zahovič spet "strelja" proti Olimpiji

Zlatko Zahovič Nik Rovan
Olimpija je v nedeljo proti Rudarju prišla do druge zmage v spomladanskem prvenstvu, a tudi tokrat, tako kot proti Nafti, odločilni zadetek dosegla iz dvomljive enajstmetrovke.

V prvem spomladanskem kolu je Olimpija v gosteh s kar 6:0 odpravila Nafto, a tekma bi se lahko razpletla v povsem drugo smer, če zmaji že v deveti minuti ne bi izkoristili enajstmetrovke (Dare Vršič), katere krivec Saša Levačič je bil ob tem tudi izključen. Naftaši so goreče protestirali pri glavnem sodniku Mateju Jugu, češ da je bil prekršek narejen izven šestnajstmetrskega prostora, a odločitev je ostala. Zmaji so povedli z 1:0 in nato ob igralcu več na igrišču do vrha napolnili mrežo obubožanih nogometašev Nafte. Tudi v drugem spomladanskem kolu je Olimpija odločilni zadetek dosegla iz sila dvomljive enajstmetrovke. Znova je v polno meril Vršič, ki je v tistem trenutku zabil za 2:0, sodnik pa je znova zapiskal ob prekršku na robu kazenskega prostora in Velenjčani so odločitev, tako kot Naftaši, sprejeli z obilico ogorčenja.

"V našem klubu bolj ali manj podrobno analiziramo vse oziroma večino tekem v posameznem krogu in opažam, da so začela veljati neka nova, spomladanska pravila. Lani smo se v tem času ukvarjali s čudnimi rokami, zdaj so očitno povečali kazenski prostor. Videli smo namreč že dve dosojeni najstrožji kazni, čeprav sta bila prekrška storjena zunaj šestnajstmetrskega prostora. Vnovič gre v isto smer, vedno je v glavni vlogi en in isti klub," je po zmagi Maribora nad Domžalami za Ekipo dejal športni direktor vijoličastih Zlatko Zahovič, ki sicer ni želel izdati, koga je imel v mislih, a jasno je, kam pes taco moli.

Na drugi strani so Ljubljančani še najbolj zadovoljni z dvema zmagama ob nadaljevanju prvenstva. "Z doseženim na teh dveh tekmah smo vsekakor zadovoljni. Vemo, da moramo zbirati točke. Če Maribor kakšne tekme ne dobi, se lahko na ta način malo približamo. Kljub temu vseeno bolj spremljamo tiste ekipe, ki so za nami, saj so razlike dokaj majhne. Maribor si je priigral že kar veliko prednost, zato se z njim ne smemo preveč obremenjevati. Ukvarjati se moramo le s sabo. Če bomo zmagovali, bo vse skupaj videti precej lepše," je za Ekipo povedal Dalibor Radujko, ki je pred lepim številom gledalcev v Stožicah načel mrežo Rudarja.

Komentarjev 4
  • MK 21:01 27.marec 2012.

    Bravo Zaho povej hudimanem lobiju sodniške organizacije in Olimpije.Olimpija ne bo velik klub če bodo vsi navijali zanjo, ko bo pa prišla v Evropo jih bo pa izločila FK Sutjeska Bačka Palanka

  • MK 21:00 27.marec 2012.

    to verjetno mislš Oblaka

  • Celtic 17:17 13.marec 2012.

    Opica zopet dela neumnosti.