Šport > Nogomet
64 ogledov

Zahović za sina plačal pol milijona evrov

Luka Zahović NK Maribor Profimedias
Športni direktor Maribora je strnil vtise po zmagi na večnem derbiju.

Nogometaši Maribora so v soboto odlično začeli spomladanski del prvenstva, na domačem igrišču so se z zmago proti Olimpiji (1:0) na vrhu lestvice od Ljubljančanov oddaljili za tri točke.

Edini gol na tekmi je dosegel Luka Zahović in potrdil, da je v letošnji sezoni v izjemni formi. Mladi napadalec je leta 2015 prestopil v Heerenveen, na začetku letošnje sezone pa so ga Nizozemci posodili nazaj v štajersko prestolnico.

Posoda se je sedaj že končala, saj je športni direktor Maribora Zlatko Zahović v ponedeljek svojega sina odkupil nazaj in ga tako "za stalno" vrnil na stadion pod Kalvarijo. 

Transfermarkt navaja odškodnino v višini 250.000 evrov, nekateri slovenski mediji pa omenjajo celo pol milijona evrov vreden posel. Kakorkoli že, Luka Zahović je spet polnopravni član Maribora.

Nekaj sklenjenih dogovorov

Maribor že sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono. "Uspešno so opravljeni prvi pogovori z igralci, ki so jim ob koncu sezone iztekale pogodbe in tudi že sklenjeni dogovori. Pred tem Tavares, zdaj pa še Šuler, Bohar in Ogrinec so podaljšali pogodbe. Prvi del je opravljen, drugi del sledi," je za klubsko spletno stran povedal Zlatko Zahović.

Snovalec kadrovske politike v Ljudskem vrtu je pohvalil ekipo za predstavo proti Ljubljančanom. "V derbijih so tehnične napake dovoljene, taktične pa nikakor ne. In to se nam ni zgodilo. Statistika medsebojnih dvobojev z Olimpijo pove vse in ni naključno takšna kot je. Kdor je izkusil veliko nogometno sceno, ve o čem govorim."

Vidmar se je opravičil

Zahović je razkril še, da se je kapetan Olimpije Nejc Vidmar po tekmi opravičil za žaljivo objavo o "vohunih", ki se je pojavila na njegovem Instagramu medtem, ko sta bili najboljši slovenski ekipi istočasno na pripravah v Turčiji.

"Kapetan Olimpije se je po tekmi prišel opravičit. Sprejeli smo opravičilo, saj sem prepričan, da fant ni želel nič slabega. Želel je biti simpatičen, a je z nespretno objavo sam sebi naredil medvedjo uslugo. Med tekmo je bil zelo nemiren, prav zaradi tistega dogodka iz Turčije."

 
Komentarjev 7
  • Harrison 07:58 01.marec 2017.

    Pa ti res misliš, da so Nizozemci iz Butal, tako kot ti ?

  • Avatar krojac
    krojac 18:00 28.februar 2017.

    So pač MRHOVINARJI

  • vzev 16:59 28.februar 2017.

    Kaj mu pa preostane drugega? Za tujino je preslab, potem pač lahko igra samo v tej vaški ligi.