Šport > Nogomet
60 ogledov

Zahović: Zgodil se je nogomet

Zahovič Balantič Maribor Jerez trening Evropska liga šestnajstina finala igrišče Jan Krstovski
Športni direktor nogometnega kluba Maribor Zlatko Zahović je sinočnji poraz vijoličastih proti Astani v Kazahstanu ocenil kot splet nesrečnih okoliščin.

Mariborčani so v gosteh izgubili z visokih 1:3 in kljub domači zmagi z 1:0 pred tednom dni ter igralcem več v zadnjem delu sinočnje tekme ostali brez nadaljevanja v evropskih tekmovanjih.

Maribor je tako kot leta 2000, ko se je leto prej prvič uvrstil v Ligo prvakov in naslednjo sezono izpadel v kvalifikacijah, tokrat doletela enaka usoda. Pred 15 leti je bil usoden moldavski Zimbru, tokrat kazahstanska Astana, ekipe z vzhoda pa vijoličastim kot kaže ne ležijo. Moštvo je sezono začelo medlo, to dokazuje tudi uvodni remi prvenstva proti Zavrču, neposredno pred odhodom na gostovanje v kazahstansko prestolnico je završalo tudi v slačilnici, v B moštvo sta se morala preseliti Dalibor Volaš in Aleš Mejač.

A je ekipa v Astano vseeno šla po novo evropsko jesen, čeprav se ji izračun ni izšel. Po domači zmagi z najnižjim možnim izidom, ko je za 1:0 zadel Marko Šuler, je v Kazahstanu štajerska sredina iskala igro brez prejetega zadetka, ko so že v 12. minuti prvi zadeli gostitelji, se je piramida začela podirati. Aleksander Rajčević je pet minut pred koncem polčasa poskrbel za pomemben gol v gosteh, ki pa prav tako ni zadostoval. Kazahstanci so bili preprosto boljši, dosegli kar tri zadetke in Maribor poslali domov.

Športni direktor Zlatko Zahović je poraz označil kot splet nesrečnih okoliščin, vijoličasti so si namreč sami zabili kar dvakrat, ko je žoga ob posredovanju obrambe spremenila smer in presenetila vratarja Jasmina Handanovića. "Zgodil se je nogomet. Maribor in ekipa so naredili vse za zmago, zato jim ob tem lahko samo čestitam. Igrali smo proti odlični ekipi in lažje se je bilo Astani vrniti v igro ob dveh avtogolih. Ampak to je del sreče, ki pač obstaja v nogometu, tudi mi smo jo kdaj imeli, to je nogomet," je po tekmi dejal Zahović, ki krivde za poraz ni pripisal umetni travi.

Mariborčani so se pred gostovanjem posvetili tudi temu elementu, opravili treninge na umetni, plastični zelenici, površina ni bila ključni dejavnik ob porazu. "Nikakor ni bila kriva umetna trava, preprosto to je nogomet. Nekdo zadene, nekdo ne, žoga se je dvakrat odbila od našega igralca, tudi oni niso zadeli kar tako iz igre, to je šport," ni bil gostobeseden prvi mož ekipe izpod Kalvarije, ki je pred leti v mesto vrnil nogomet.

Po njegovih besedah se nogomet s sinočnjim porazom v Mariboru ni končal, ekipa se bo zdaj posvetila domačemu prvenstvu in pokalnemu tekmovanju. "Zdaj gremo naprej, to smo povedali fantom. Kot smo nekdaj imeli srečo, smo tokrat imeli smolo. Treba se je pripraviti na slovensko ligo in na slovenski pokal, nogomet je nogomet," je zaključil Zahović.

Komentarjev 2
  • dragec 13:13 23.julij 2015.

    nekvalitetne Viole - to je to.

  • puksicd 10:31 23.julij 2015.

    A nogomet je splet nesrečnih okoliščin? Ahahahahaha. Mojster. :-D