Šport > Nogomet
146 ogledov

Zahrbtna bolezen se je vrnila

Yeray Álvarez
Španski branilec Yeray Álvarez bo moral svoje nogometne čevlje še drugič v manj kot letu dni za nekaj časa postaviti v kot.

Yerayu Álvarezu so lanskega decembra diagnosticirali raka na modih. Osrednji branilec Athletic Bilbaa si je pred tem ravno naredil ime na Pirenejskem polotoku in postal redni član začetne enajsterice, saj je v uvodnem delu sezone 2016/2017 odigral kar 17 od možnih 20 tekem.

Zaradi bolezni je moral na operacijo in se 4. februarja 2017, komaj 46 dni kasneje, vrnil na igrišča. Sreča pa ni trajala dolgo, saj je v ponedeljek izvedel žalostno novico, da se je bolezen ponovila.

Álvareza v prihajajočih tednih čaka kemoterapija. "Med radiološkim pregledom so zaznali anomalijo, ki zahteva zdravljenje. Nogometaš bo v naslednjih dneh začel s kemoterapijo po navodilih specialistov. Predvideni čas odsotnosti je približno tri mesece," je zapisal španski prvoligaš.

Álvarez se je z državno reprezentanco do 21 let pripravljal na EP 2017 na Poljskem, vendar bo moral zdaj ekipo zapustiti.

Pogumni mladenič se je oglasil z objavo na Instagramu, kjer je bolezni napovedal vojno. "Ko se zdi, da si jo premagal, se vrne, a ne skrbite, to je boj, ki ga bom dobil s pomočjo podpore ljudi, ki me obkrožajo. Če jo bom moral premagati še enkrat, jo bom. Pobral se bom tisočkrat," je sporočil Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.