Šport > Nogomet
7539 ogledov

Zahtevali, da jim za vstop na tribuno pokažejo modrčke

Euro 2012 Portugalska portugalska nogometna reprezentanca navijačice Reuters
Varnostniki na nogometni tekmi so imeli nenavadno zahtevo.

V Angliji so uvedli preiskavo po dogajanjih na tekmi četrtoligašev Stevenaga in Grimsby Towna. Gostujoče navijačice, med njimi tudi 70-letna ženska, je moralo varnostnikom za vstop na tribuno pokazati spodnje perilo. Eno od vprašanj je namreč bilo, ali ima njihov modrček žico, ob pritrdilnem odgovoru pa so varnostnice vso reč želele tudi pretipati. Vse to se je dogajalo pred ostalimi navijači, ženske so bile šokirane.

Svojo preiskavo je začela tudi policija "Policisti so vse to videli. Stali so 15 metrov od dogajanja. Če niso videli nič, potem bom šokiran," je dejal eden od očividcev.

"Preiskave je opravljala ugledna varnostna služba, ki je usposobljena za takšno početje," se je branil Steve Reed, ki je zadolžen za varnost na stadionu Stevenaga in dodal, da je obstajala domneva, da si bodo tekmo ogledale skupine, ki bi želele povzročiti incidente. Poostreni pregled je bil opravljen, ker bi lahko nezaželene predmete na stadion skrite prinesle ženske in otroci.

"V klubu resno jemljemo obtožbe in bomo vso zadevo resno preiskali," so sicer sporočili iz kluba.

Komentarjev 3
  • NeAnonimni 12:06 24.avgust 2017.

    Zaradi tveganja terorističnih napadov, se nam bodo hudo manjšale pravice.

  • Žurnalček 11:46 24.avgust 2017.

    Kretenoidni članek , enako kot tista budala , ki je je spracal v Angliji-.Žica modrca aktivira detektor in vrnostniCA , še enkrat varnostniCA , mora ugotoviti zakaj in na KAJ detektor piska . VarnostiCE imajo PRAVICO pregledati in opraviti kompleten ...prikaži več pregled , če pa tega ženska oseba odkloni v katerokoli stopnji , pa ne more vstopiti na prizorišče dogodka ! Jasno !