Šport > Nogomet
16 ogledov

Zaigral za sestro, ki je med tekmo umrla

Zenon Stylianides Profimedias
Mladinec Tottenhama Zenon Stylianides, ki igra za ekipo do 21 let, je svoji ekipi pomagal do zmage nad Chelseajem, potem ko je pred tekmo izvedel, da so sestri štete minute.

Mladinska ekipa Tottenhama je na londonskem derbiju premagala Chelsea (3:1), srečanja pa se je udeležil tudi 17- letni Zenon Stylianides, čeprav je pred tekmo dobil informacijo, da bo njegova sestra pred zadnjim sodniškim piskom najverjetneje zapustila ta svet.

Nogometaš je na poti na prizorišče prejel telefonski klic svoje mame, ki ga je obvestila, da bo njegova sestra, ki je bolehala za levkemijo, izgubila bitko za življenje. Mladenič je dobil priložnost, da se je od nje poslovil, nato pa stopil na zelenico in ekipi pomagal do zmage, ki jo je posvetil sestri Debi. Ta je preminila v deseti minuti srečanja.

Stylianides je na igrišču ostal do 67. minute, nato pa na Twitterju objavil čustveno posvetilo. ''Dober rezultat danes, 3:1 zmaga proti Chelseaju in odlična ekipna predstava, kot tudi moje osebne odločitve na in izven igrišča. Pred prihodom na tekmo me je poklicala mama in mi povedala, da bo moja sestra umrla. Vesel sem, da sem govoril z njo, a na žalost je umrla po desetih minutah tekme. Vesel sem, da sem trenerju rekel, da bom igral in nastopil pod dodatnim pritiskom, saj sta mi tudi oče in mama dejala, naj 'zmagam za Deb'. Deb, tvoja sreča je pomagala. Zmagal sem zate, rad te imam, starejša sestra. Počivaj v miru,'' je zapisal 17-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.