Šport > Nogomet
26 ogledov

"Zakaj jih ne bi premagali še petič?"

Dragan Jelić je za Maribor debitiral novembra 2003, v vijoličasti majici pa je z Žurnal24 main
V petek ob 16.30 se bosta v sklopu 31. kola Prve lige v Ljubljani udarila večna tekmeca Olimpija in Maribor. Prvi Mariborov strelec verjame, da lahko potrdijo primat v večnih derbijih. To je napoved iz tabora vijolic.
15 golov je v tej sezoni za Maribor zabil Dragan Jelić.

Po treh prvenstvenih in eni pokalni zmagi se bosta jutri zadnjič v tej sezoni srečala velika tekmeca Olimpija in Maribor. Prvi strelec vijoličastih Dragan Jelić verjame, da lahko njegova ekipa poveča niz zmag proti večnemu tekmecu. "Upam, da bomo tudi tokrat iztržili ugoden rezultat. Že štirikrat smo jih premagali in ne vidim razloga, da jih ne bi še petič," je za Žurnal24 dejal Jelić.

Specifična tekma
Državni prvaki so po dveh zaporednih porazih v prvenstvu s pokalno zmago nad Celjem popravili formo. "Samozavest se je vrnila na normalno raven. Tekma proti Olimpiji pa je specifična. Edini pravi derbi, ki ga težko čakamo tako mi kot tudi naši navijači, pa tudi slovenska javnost," je dejal 24-letni napadalec, ki v premoči Maribora v tej sezoni ne vidi prednosti. "Zdaj se želijo maščevati. Mi pa smo pripravljeni na trd boj. Olimpija ima zelo dobre posameznike, četudi ji manjka Cimerotič," je tekmeca pohvalil Jelić. Kot rojeni Mariborčan se še kako dobro zaveda pomembnosti derbija.

"Kot fant iz Maribora vem, kako posebni so derbiji. Verjetno gledam na to iz drugačne perspektive, vendar bi rad, da tudi tujci občutijo, za kako posebno tekmo gre," je pogovor sklenila vijoličasta številka 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.