Šport > Nogomet
21 ogledov

Zakaj se je odločil za United

Sir Alex Ferguson, Cristiano Ronaldo Profimedias
Portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo je Londonu ob predstavitvi novega biografskega dokumentarnega filma z naslovom Ronaldo dejal, da je bila za prihod na Old Trafford leta 2003 ključna takratna obljuba Alexa Fergusona, da bo igral na najmanj vsaki drugi tekmi.

Za komaj osemnajstletnega Cristiana Ronalda, takrat še vzhajajočega zvezdnika Sportinga iz Lizbone, je bila obljuba zelo pomembna, ko je tehtal ponudbe Uniteda, Barcelone in milanskega Interja.

"Ko mi je sir Alex Ferguson dejal 'Cristiano želim si, da prideš k Manchester Unitedu, igral boš na 50 odstotkih tekem', sem se počutil zelo dobro in sem rekel le 'Wow'. Kajti takrat še osemnajstletnemu se je zdelo nekaj neverjetnega, da bi lahko igral kar na 50 odstotkih tekem," je ob predstavitvi filma dejal Ronaldo. "To odločitev sem sprejel, ker mi je pri tem pomagal tudi moj manager, seveda pa so imele zadnje Fergusonove besede največjo težo, da sem podpisal za Manchester United, s katerim me je vedno vezala posebna strast," je na vižo ManU zabrenkal Ronaldo.

"Ob vsaki priložnosti to ponovim. Kar je zame naredil agent Jorge Mendes, ko sem bil star 18 let, da me je povezal z enim najboljših klubov na svetu, in potem še takšne besede sira Alexa Fergusona, nisem do takrat niti sanjal, da je sploh bilo mogoče," je še razkril Ronaldo, ki je za United igral šest sezon, osvojil tri naslove prvaka premier league, leta 2008 naslov lige prvakov ter svojo prvo zlato žogo za najboljšega nogometaša na svetu, preden se je leta 2009 v rekordnem prestopu pridružil madridskemu Realu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.