Šport > Nogomet
2 ogledov

Zakaj vedno on? Šestica Cityja na Old Traffordu!

Mario Balotelli proslavlja po prvem golu na Old Traffordu.
1/6
Reuters
Po petardah v lastni kopalnici, s katerimi je manj kot 48 ur pred derbijem z Manchestrom Unitedom na noge dvignil lokalno gasilsko brigado, je napadalec Manchestra Cityja Mario Balotelli v mrežo mestnih rivalov spustil drugačno vrsto pirotehnike. Z dvema goloma je dodal velik delež k šokantno visoki zmagi sinjemodrih, ki so s petimi točkami prednosti pobegnili na vrhu lestvice Premier League (6:1). Chelsea z devetimi padel na mestnem derbiju pri QPR (0:1).

Neverjetno. Tako bi lahko najhitreje in najbolj učinkovito opisali občutke po drugem mestnem derbiju Manchestra Uniteda in Manchestra Cityja v letošnji sezoni. Če se je še na tekmi superpokala zdelo, da bo United tudi v letošnji sezoni korak predaleč za City, so varovanci trenerja Roberta Mancinija zdaj sredi Old Trafforda dokazali, kako dolgo pot so po megalomanskih nakupih dejansko prehodili. Večni problematik Mario Balotelli bi manj kot 48 ur pred tekmo kmalu zažgal lastno stanovanje, a je proti velikim rivalom vseeno začel tekmo in se podpisal pod prva zadetka sinjemodrih.

Najprej je po podaji celo popoldne fantastičnega Jamesa Milnerja natančno meril z roba kazenskega prostora, medtem ko United nikakor ni našel recepta z začetka sezone, ko jih je skupaj s poletnimi mladci krasila izjemno napadalna in predvsem učinkovita igra. Po zaostanku v prvem polčasu se je za United popoldne naglo poslabšalo že po nekaj minutah nadaljevanja, ko je Balotellija za neposredni rdeči karton na robu kazenskega prostora zrušil Jonny Evans. Avtocesta proti golu Davida De Gee se je odprla - najprej sta David Silva in Milner povsem izigrala obrambo rdečih vragov, žogo pa je iz neposredne bližine za svoj drugi gol dneva v mrežo potisnil Balotelli. Praktično identično akcijo je že čez nekaj minut za 0:3 zaključil Sergio Agüero, žarek upanja pa je za United posijal po izvrstnem zadetku Darrena Fletcherja.

Sir Alex Ferguson je moral do konca srečanja kljub vsemu preživeti pravo blamažo, saj sta za najhujši poraz Uniteda po letu 1955 zadela še Edin Džeko (dvakrat) in Silva, poraz domačih pa bi lahko bil še hujši. City zdaj pred Unitedom vodi za pet točk in samo pogumen mož bi si upal staviti, da bodo prednost kaj kmalu spustili iz rok.

Chelsea padel pri QPR, Van der Vaart pognal Spurse

Tako kot Robin van Persie pri Arsenalu je tudi drugi severnolondonski klub rešil Nizozemec, Rafael van der Vaart, ki je zabil oba gola na gostovanju Spursov pri Blackburn Rovers (2:1). Navdušujoči mladec Kyle Walker je v 15. minuti zrežiral njegov prvi gol, Mauro Formica pa je izenačil še pred polčasom. Van der Vaart je nato v nadaljevanju zabil zmagoviti gol, ko je z lepim strelom premagal Paula Robinsona in Spurse (s tekmo manj) dvignil mimo Liverpoola na peto mesto.

Chelsea je prvi polčas pri Queens Park Rangers zaključil z devetimi nogometaši, saj sta bila izključena José Bosingwa in Didier Drogba, domači pa so vodili z enajstmetrovko Heidarja Helgusona. Tudi deveterica modrih se ni predala in napadala do zadnjih minut, ko je pred vrata domačih prišel celo vratar Petr Čech, a se je trener Neil Warnock z lanskimi drugoligaši vseeno veselil velikega skalpa.

Anfield dovolj le za točko

Liverpool je po remiju na velikem derbiju proti Manchestru Unitedu tudi v 9. kolu prišel le do točke. A je tokratna točka proti Norwichu veliko "manjša", kot tista, ki so jo izbranci Kennyja Dalglisha osvojili proti rdečim vragom. Liverpool je sicer večino srečanja imel pobudo, a Luis Suarez in ostali so bili v večini primerov premalo natančni.

Liverpool je po številnih zapravljenih priložnostih v sodnikovem podaljšku prvega polčasa v vodstvo popeljal povratnik Craig Bellamy in poskrbel za val eksplozije na kultnem Anfieldu. Redsi so tudi po prihodu iz slačilnice še naprej prevladovali na igrišču, a zadeli so gostje, potem ko je Grant Holt izkoristil manjši nesporazum v osrčju Liverpoolove obrambe. Domači so po izenačenju vse sile usmerili v napad, vendar mreža Norwicha se predvsem po zaslugi odličnega vratarja Johna Ruddyja ni več zatresla.

Newcastle United slovenskega reprezentanta Harisa Vučkića (ni ga bilo v ekipi) ostaja eno izmed presenečenj lige. Srake so tokrat z zadetkom Yohana Cabayea v 81. minuti odpravile Wigan in potrdile četrto mesto na lestvici.

Robin van Persie = Arsenalov Dare Vršič

Arsenalov kapetan Robin van Persie je kot rezervist vstopil s klopi in odločil domačo tekmo proti Stoke Cityju (3:1). Topničarji so vodili z golom Gerviha, ki pa ga je še pred polčasom izničil Peter Crouch. Navijači Arsenala in Olimpije Ljubljane imajo v zadnjih nekaj tednih (ali mesecih) vsaj nekaj skupnega - vsi pričakujejo gol enega nogometaša - in tako je bilo tudi tokrat, saj je Van Persie, podobno kot Dare Vršič, nadaljeval izjemno strelsko formo in topničarjem prinesel novo zmago, ki je bila dovolj za sedmo mesto na lestvici.

Angleška liga, 9. kolo:

Wolverhampton Wanderers : Swansea City 2:2 (0:2)
Doyle (84), O'Hara (86); Graham (23), Allen (35)

Aston Villa : West Bromwich Albion 1:2 (1:1)
Bent (23/11-m); Olsson (45), Scharner (57)
Brunt (WBA) je v 36. minuti zapravil enajstmetrovko.

Bolton Wanderers : Sunderland 0:2 (0:0)
Sessegnon (82), Bendtner (90)

Newcastle United : Wigan Athletic 1:0 (0:0)
Cabaye (81)
Vučkića (Newcastle) ni bilo v ekipi.

Liverpool : Norwich City 1:1 (1:0)
Bellamy (45); Holt (60)

Arsenal : Stoke City 3:1 (1:1)
Gervinho (27), Van Persie (73, 82); Crouch (34)

Fulham : Everton 1:3 (0:1)
Ruiz (68); Drenthe (3), Saha (90), Rodwell (90)

Manchester United : Manchester City 1:6 (0:1)
Fletcher (81); Balotelli (22, 60), Agüero (69), Džeko (90, 90), Silva (90)
RK: Evans (47/United)

Blackburn Rovers : Tottenham Hotspur 1:2 (1:1)
Formica (28); Van der Vaart (15, 53)

Queens Park Rangers : Chelsea 1:0 (1:0)
Helguson (10/11-m)
RK: Bosingwa (33), Drogba (41/oba Chelsea)

Komentarjev 1
  • Nejc Roškar 21:06 23.oktober 2011.

    http://www.powerplaymanager.com/r773870Ce koga zanima super manager, kjer lahko izberes hokej ali nogomet in se pomeris z ljudmi iz celega sveta.